Mit, splendoare, fascinatie, aventura - Peru si BoliviaContinut oferta

Mit, splendoare, fascinatie, aventura
Peru
de la incasi si liniile misterioase Nasca,
la condorii canionului Colca si indienii lacului Titicaca pana la jungla Amazonului
si
Bolivia
mistica Lume a Kallaways-ilor - vracii vindecatori din Bolivia,
care cred ca trebuie mai intii sa-ti vindeci sufletul si mai apoi corpul

Perioada: 1 - 24 octombrie 2011

Traseu :
Bucuresti Lima - Ica Nasca - Peninsula Paracas - Insula Ballestas Arequipa Valea Colca - Canionul Colca Pampa Canahuas - Aguada Blanca Collaqua- Lacul Titicaca Puno -Copacabana Insulele Moon si Sun-Huatajata Sucre Potosi - La Paz - Insulele plutitoare Uros - Insula Taguile Cusco Pukara Raqchi Andahuaylillas Valea Urubamba Awanakancha Pisac OllantaYtambo Machu Pichu - Puerto Maldonado - Corto Maltes - Amazonia Insula Maimutelor Lacul Sandoval - Lima Bucuresti

Program :
Ziua 1: Plecare de pe aeroportul Otopeni/ Henry Coanda la Lima. Escala in Paris. Sosire in Lima si transfer la hotelul Jose Antonio. Cazarea si cina.
Ziua 2: Mic dejun. Turul Limei, oras cu peste doua mii de ani de istorie si o importanta mostenire coloniala. Se viziteaza Orasul Vechi, inclus in patrimoniul UNESCO si Casa Luna.
Ziua 3: Mic dejun. Calatorie de 4 ore catre sud, pe autostrada Panamericana spre Ica, capitala peruana a vinului. Pranz. Vizitarea Muzeului Regional ce adaposteste o superba colectie de artefacte arheologice, incluzind ceramica, textile si mumii, apartinind civilizatiilor Paracas, Nasca, Wari, Ica-Chincha si Inca. Zbor de 45 de minute, cu un avion usor, deasupra desertului si a liniilor Nasca, cunoscute ca si semnele Nasca, ce pot fi percepute la justa lor valoare numai din aer. Chiar daca sunt realizate cu secole in urma, motivu pentru care au fost facute, cum si in ce scop ramane si astazi o enigma. Dupa zbor, reintoarcere la hotelul Las Dunas, in Inca. Cina.
Ziua 4: Mic dejun. Zi libera in Paracas. Pranz si cina la hotel Las Dunas, Inca.
Ziua 5: Mic dejun. Plecare in peninsula Paracas, o ora de mers catre nord si imbarcare pe vas pentru o calatorie catre Insulele Ballestas, locuite de pelicani, lei de mare, pinguini Humboldt etc. Pe drum, pot fi vazute liniile Candelabrra - si ele inca un mister. Pranz. Reintoarcere la Lima pe un drum de 3 ore, de-alungul coastei Pacificului. Transfer la aeroportul din lima si zbor la Arequipa. Sosire si transfer la hotelul Posada del Inca. Cazarea si cina.
Ziua  6: Mic dejun. Plimbare prin centrul istoric inclus in patrimoniul UNESCO, construit din piatra vulcanica locala de culoare alba, de unde si numele de Orasul Alb, dat Arequipei. Vizitarea Manastirii Santa Catalina, unde prima fata nascuta in familiile de elita ale orasului devenea calugarita pe viata. Acest obicei a inceput in sec. al XVI-lea si a tinut pana in 1970. Pranz. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cina.

Ziua 7: Mic dejun. Dimineata devreme,  plecare pentru o excursie de 3 zile in Valea Colca. Se merge de-alungul pampei Canahuas, prin rezervatia nationala Aguada Blanca, habitatul vicuniilor. Pranz. Se admira frumoasele terase pre-columbiene, folosite si acum de locuitorii din Collaqua. Cazare si cina la hotel Eco Inn, din canionul Colca.

Ziua 8: Mic dejun. Plecare la Crucea Condorului pentru a admira aceste magnifice pasari ale Anzilor. De asemenea, se poate admira o superba panorama asupra canionului Colca, unul dintre cele mai adanci din lume (3000m). Pranz. Vizitarea mai multor sate andine din Valea Colca. Cina.

Ziua  9:  Mic dejun. Plecare intr-o calatorie de 7 ore la Puno, traversand Platoul Inalt Peruvian, unde vom beneficia de superbe peisaje cu o neobisnuita vegetatie, cunoscuta sub denumirea de ichu si de un magnific cer albastru. Pranz. Sosire la Puno, cazare si cina la hotelul Eco Inn.

Ziua 10: Mic  dejun. Zi dedicata navigatiei pe Lacul Titicaca, lacul navigabil situat la cea mai mare altitudine din lume. Se ajunge la Insulele plutitoare Uros, locuite de secole in acelasi mod. Continuam navigarea catre Insula Taquile, locuita de populatia Quechua, foarte cunoscuta in domeniul tesutului. Pranzul intr-o casa locala. Dupa pranz, explorarea insulei de unde se deschide o frumoasa perspectiva asupra lacului Titicaca. Reintoarcere la Puno. Cina.
In ziua urmatoare continuam traseul in BOLIVIA
Puno Copacabana Insulele Moon si Sun-Huatajata Sucre Potosi - La Paz - Puno
Ziua 11: Mic dejun. Transfer auto de la Puno la Copacabana. Vizitarea bisericii din Pomata. Sosire la lacasul sfint, Sf. Fecioara Neagra, de la Copacabana. Vizita. Croaziera cu hidroglisoare la insula Moon si vizitarea templului  Inak uyu  al Sf. Fecioare a Soarelui. Continuarea croazierei catre Insula Sun si vizitarea Marii Scari Incase si a Fantinii Sacre, de unde se va bea apa despre care se crede ca da tineretea fara batranete si fericirea vesnica. Pranzul la  Uma Kollu  - restaurant arheologic. Dupa pranz, un scurt popas in piata de artizanat. Croaziera continua la Huatajata. La sosire, se vor vizita Satul Ecologic, Radacinile Andine, Muzeul Altiplano, piata de artizanat si igloourile de noroi din turnurile mortuare ale tribului Urus Chipayas. Intalnire cu familia Limachi, constructorii ambarcatiunilor RA II si Tigris, ale lui Thor Hayerdahl pentru expeditiile din Atlantic. De asemenea, se vor vedea minunatele animale vicuna, llama, alpaca si miticul suri. Pe inserat, o experienta de neuitat in Mistica Lume a Kallaways-ilor, (vracii vindecatori din Bolivia, care cred ca trebuie mai intai sa-ti vindeci sufletul si mai apoi corpul). Tata Benjo, unul dintre Kallawaya, va binecuvinta vizitatorii si va raspunde la intrebari, imprastiind  frunzele sacre de coca. Cina la lumina lumanarilor.
Dupa cina, vizita la Observatorul local Alajpacha. Vom cunoaste viziunea cosmica Aymaras si vom privi constelatiile sudului. Cazarea la Inca Utama Hotel and Spa.

Ziua 12  Mic dejun. Transfer la aeroport. Sosire la Sucre Tur de oras (jumatate de zi) in care se viziteaza Recoleta si Biserica Sf. Francisc, Casa Libertatii, unde Simon Bolivar a semnat independenta Boliviei, Universitatea San Xavier (a doua ca vechime de pe continent) si piata locala. Cazare la Hostal de Su Merced.

Ziua 13  Mic dejun. Plecare la Potosi, unde se ajunge dupa 3 ore de mers printr-un peisaj montan unic. Pranz intr-un local tipic. Turul orasului Potosii, ce face parte din patrimoniul Unesco. Se vor vedea, printre altele, Casa de la Moneda, Manastirea Sf. Francisc si Catedrala. Dupa amiaza reintoarcere la Sucre.

Ziua 14  Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare catre La Paz. Sosire si turul orasului, tur care ne va duce intr-un trecut misterios unde fiecare coltisor, strada sau piata este o micuta comoara ascunsa in magia vremurilor pre-hispanice si coloniale. Zonele locale, coloniale si moderne, Piata Indienilor si Piata Vracilor, precum si incantatoarele panorame sunt incadrate de maiestuosii Munti Illimani. Plecare in Valea Lunii, o formatiune  argiloasa, ce se aseamana cu fata lunii, de unde si numele. Cazare hotel Plaza.

Ziua 15  Mic dejun. Plecare la Puno si continuarea programului in Peru.

Ziua  16: Mic dejun. Calatorie la Cusco printr-un dramatic peisaj pe platoul inalt, presarat cu satucuri andine si turme de lama si vicuna. Se viziteaza situl arheologic Pukara (200 IH-300 AD) si templul inca din Raqchi, dedicat zeului Wiracocha. Vizitarea bisericii baroce (sec XVII) de la Andahuaylillas, celebra prin frescele sale. Pranz la un restaurant situat pe traseu. Cazare si cina la hotelul Jose Antonio din Cusco.

Ziua   17: Mic dejun. Turul orasului: Plaza de Armas, Manastirea Santo Domingo (fostul templu Koricancha dedicat soarelui, acoperit odinioara cu frunze de aur) si Catedrala. Pranz. Plecare in zona marginasa a orasului pentru a vizita ruinele inca de la Sacsayhuaman, templul si amfiteatrul de la Kenko si Fortareata Rosie de la Puca Pucara. Cina.

Ziua  18: Mic dejun. Zi dedicata vizitarii vaii Urubamba, valea sacra a incasilor. Primul popas la Awanakancha pentru a afla vechea tehnica de tesut a fibrelor de lama, vicuna si alpaca. Se continua cu Pisac, pentu a vizita piata de artizanat si cu Ollataytambo, unde se afla fortareata spaniola. Pranz. La intoarcere, se admira magnificul peisaj al Vaii Urybamba. Cina.

Ziua  19: Mic dejun. Transfer la trenul de Machu Pichu. Se soseste la Aguas Calientes, de unde se continua cu un transport mobil timp de 25 de minute spre Orasul Pierdut Al Incasilor - descoperit in 1911 de exploratorul american Hiram Bingham. Un tur ghidat ne va purta prin Piata principala, Cartierele regale, Templul celor trei ferestre,Turnurile circulare, domeniul funerar si Cadranul sacru al soarelui. Pranzul la Machu Pichu Sanctuary Lodge. Cazarea si cina la Hatuchay Tower - Machu Pichu.

Ziua  20: Trezire de dimineata pentru a vedea rasaritul de soare peste Machu Pichu (fenomen unic intr-o viata). Mic dejun. Timp liber la dispozitie - se poate revizita situl, se poate face o plimbare la Aguas Calientes sau face baie in apele termale. Pranz. Dupa amiaza, intoarcere la Ollanta si transfer la hotel in Cusco. Cina.

Ziua 21: Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare la Puerto Maldonado. Sosire. Transfer cu vaporul (40 minute) la tabara de la Corto Maltes Amazonia, pe Amazon. Primire cu bautura, cazare si pranz. Plecare, dupa o mica pauza de relaxare, in prima excursie (3 ore de mers pe jos), printr-o zona bogata in plante tropicale, medicinale si fluturi. Oprire intr-un punct de observatie pentru a vedea tucani si alte pasari. Intoarcere in tabara si cina. Dupa cina, plecare cu vaporul intr-un excitant Caiman Safari de noapte.

Ziua 22: Trezirea la 5:30, pentru o plimbare de 20 de minute prin zona sarata pentru a vedea incantatorul spectacol al papagalilor care vin sa manance o pasta speciala, necesara metabolismului lor. Micul dejun la 8:00, urmat de timp liber pana la 10:30, cand se va pleca cu vaporul la Insula Maimutelor, pentru o experienta unica. Se merge apoi intr-o calatorie de 30 de minute catre lacul Sandoval. Se merge pe jos 5 km prin jungla tropicala si, la malul lacului, se serveste pranzul sub forma de picnic. Se pleaca cu canoea pe lac pentru a vedea flora si fauna zonei (diferite tipuri de maimute, pasari, dar si fiorosii pesti piranha, ca si cei mai mari pesti de pe Amazon, cunoscuti sub numele de paiches. Aceasta plimbare va dura pana la asfintit. Reintoarcere pe rau, noaptea, pentru a vedea animalele nocturne. Cina la orele 20:00.

Ziua 23: Mic dejun si transfer la aeroport. Sosire la Lima. Transfer la hotel. Pranz si timp liber. Cina.

Ziua 24: Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare catre Bucuresti.

Cost program: 5.500 Euro/ persoana/ loc in camera dubla

Servicii incluse:

-Transport international Bucuresti - Lima si retur
-Taxele de aeroport
- Biletele de avion pe distantee Lima - Arequipa si Cusco Puerto Maldonado, inclusiv taxele de aeroport
-23 de nopti de cazare, hoteluri 3 si 4 stele, cu pensiune completa
-Transferurile aeroport hotel - aeroport
-Excursiile prevazute in program, cu ghid insotitor vorbitor de engleza
-Serviciul trenului Vistadome catre Machu-Pichu
-Autobuz Cusco Puno, cu ghid
-Ghid peste noapte, in Machu-Pichu
-Atentiile in timpul transferurilor
-Intrarile la obiectivele turistice
-Ghid interpret insotitor

In cost nu sunt incluse:

-Asigurarea medicala
-Cheltuielile personale
Tarife

Date contact ofertant
Ofertant: A.R.T.E. - Agentia Romana de Turism si Evenimente
Telefon: 021.312.58.40; 021.312.52.95; 021.311.11.68
Fax: 021.312.51.03
E-Mail: arte@gm.ro
Web: www.vacantesicalatorii.ro
Adresa: Piata Walter Maracineanu, 1-3, , Etaj 1, Camera 127, Sector 1, Bucuresti