Atractii, obiective si puncte de interes turistic Naturale
Articol
n Salina Praid: datorita amenajarilor interioare ale bazei de tratament, mina a devenit spatiu de vizitare turistica cu mare succes.
n Canionul de Sare - rezervatia naturala Sht (Dealul de Sare): patrunzand masivul de sare, apele raului Corund au despicat masivul de sare in doua si au creat un canion care inconjoara Praidul. Formatiunile sapate de apa de-a lungul timpului in peretii de sare si vegetatia abundenta cu numeroase specii adaptate solului salin ofera un spectacol unic.
Istorice / culturale
n Casa memoriala „Aprily Lajos“, construita in amintirea vestitului poet ardelean Aprily Lajos (1887-1967), nascut la Cluj Napoca, care a copilarit pe aceste meleaguri (in Praid).
n Ruinele cetatii Rabsonne: veche cetate secuiasca, ale carei ruine s-au conservat in timp (se afla la 13 km de centrul Praidului, pe drumul spre Gheorgheni).
Agrement
n Strandul Praid: baza de agrement/tratament, ce se afla in apropierea intrarii in mina de sare, la aproximativ 200 m, oferind doua bazine exterioare (pentru adulti si copii) cu apa sarata, dotate cu vestiare, locuri pentru plaja, bar si fast-food cu terasa de vara.
Cai de acces
n Rutiere: pe DN 13A Balauseri - Sovata - Praid - Miercurea Ciuc sau pe DN 13 B Praid - Gheorgheni (58 km)
n Pe calea ferata: Gara Praid, punctul terminus al liniei secundare Teius - Balauseri - Sovata - Praid
n Aerian: Aeroportul International Targu Mures (70 km).
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona