Factorii naturali de cura
Articol
n Salina Praid: beneficiaza de un bioclimat de aerosoli bogati in Na Cl, relaxant, cu temperatura ridicata (15,2: - 15,6: C), adancime de 160 m, presiunea usor hipobarica (730 Mb), curenti de aer redusi (sub 1m/s), umezeala relativ scazuta (70%), ionizare redusa (200 ioni/cmc).
Indictii terapeutice: bioclimatul salin este indicat in terapia afectiunilor respiratorii.
n Apele minerale: sunt concentrate sodice, iodurate, bromurate, feruginoase, hipertone, mezotermale, cu o mineralizare de 225-250 g/l. Apa minerala se utilizeaza concentrata si stocata intr-un rezervor in salina.
n Indicatii terapeutice: afectiuni reumatismale, neurologice, periferice, ginecologice. In baza de tratament fac cura balneara circa 1100 de pacienti, cu un sejur mediu de 12 zile.

Posibilitati de cazare
si masa
n Hotelul Praid: 2 stele, situat in cadrul Complexului Turistic, dispune de 2 camere sgl, 12 camere duble, 6 apartamente cu trei locuri si 1 apartament cu patru locuri, fiecare camera avand baie proprie, TV color cu program CATV; hotelul mai ofera 24 locuri pentru tineret, in 6 camere de mansarda cu patru locuri (paturi supraetajate) si 2 grupuri sanitare comune, cu dus. Hotelul are caracter sezonier, fiind deschis numai in perioada mai - septembrie. Capacitate de cazare: 72 de locuri.
n Complexul Turistic: dispune de restaurant propriu - categoria a II-a (60 locuri in interior si 40 pe terasa de vara), Pizzeria BLUE, cu terasa de vara si discoteca VIT@MIN.
n Pensiuni agroturistice: turistii pot fi gazduiti in gospodariile localnicilor, clasificate de catre Ministerul Turismului cu 1, 2 sau 3 margarete, oferind camere cu 2 si 3 paturi, baie proprie, apa calda curenta, intrare separata de gazde, loc pentru parcare auto. Capacitate de cazare: 250 de locuri in pensiuni clasificate sau in curs de clasificare.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona