Salina si sarmalele din Praid, "marci inregistrate"
Articol
Elisabeta Reisz este vicepresedintele Asociatiei Nationale a Turismului Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).
Spirit intreprinzator, domnia sa a inteles ca viitorul turismului „e la tara“ si a dezvoltat un produs turistic de calitate intr-o zona rurala.

Care este secretul atragerii turistilor in zona?
Programele de excursie includ si vizitarea Salinei Praid. Ea atrage si oamenii bolnavi de astm, sinuzita sau alte boli respiratorii. Tinerii se trateaza cu succes, celor in varsta li se reduce consumul medicamentelor cu cortizon. Nu sunt paturi in Salina, consideram ca bolnavii trebuie sa se miste, sa faca gimnastica, exercitiile fizice fiind foarte importante pentru o respiratie corespunzatoare.

In ce consta unicitatea unui program din Salina?
Toti turistii care vin la noi au parte de o receptie oferita chiar in Salina, unde sunt degustate mancaruri specifice, plus o prezentare de exceptie a dansurilor traditionale. Este interzis consumul bauturilor alcoolice pentru ca efectul este dublu, iar scarile pe care le avem de urcat pana la suprafata poate avea consecinte nefaste. Din programul Salinei mai putem aminti concertele realizate de Filarmonica din Targu Mures si piese de teatru. Anul acesta s-a derulat a treia expozitie de pictura si sculptura, organizata la sfarsitul unei tabere de creatie.

Cum se ajunge in Salina?
Cu un autocar care transporta oamenii de la suprafata pana la intrarea in mina.
Festivalul International al Sarmalelor, „marca inregistrata“, a fost un succes.
A crescut numarul turistilor ca urmare a organizarii lui la Praid?
Cu 25 la suta fata de anul trecut.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona