Vechi centre mestesugaresti in Vaile Ardealului
Articol
Targu Secuiesc
Este situat in depresiunea cu acelasi nume. Prima atestare documentara dateaza din anul 1407. Cele dintai bresle au aparut in secolele XVI si XVII si au apartinut tabacarilor, cizmarilor, cojocarilor si olarilor.
O particularitate a orasului o constituie „curtile“. Acestea au aparut datorita faptului ca mestesugarii din aceeasi meserie si descendentii lor si-au grupat atelierele si casele alaturate in sir, unele dupa altele, formand curti comune si stradute inguste, care asigurau iesirea in piata din centrul orasului. Piata centrala este declarata rezervatie arhitectonica, datorita acestor curti care creeaza un peisaj unic in tara.
Sectia din Targu Secuiesc a Muzeului Judetean Covasna prezinta exponate ce reflecta anul revolutionar 1848 in Transilvania. Un punct de atractie il constituie colectia de papusi costumate in port popular.
Biserica romano-catolica, construita in stil baroc, dateaza din anul 1795.
Biserica ortodoxa a fost construita initial din lemn, in anul 1734, fiind inlocuita cu una din piatra in anul 1781.

Baraolt

Situat in depresiunea cu acelasi nume. Baraoltul s-a dezvoltat datorita carbunelui existent in zona, primele exploatari datand din anul 1839. Biserica romano-catolica situata in centrul orasului dateaza din anul 1564 si a fost reconstruita in 1690 in stil baroc. In apropiere, la sediul central al Exploatarii Miniere Capeni, se poate vizita colectia de fosile si roci.

Intorsura Buzaului

Orasul este situat in depresiunea cu acelasi nume, la altitudinea de 766 m. A devenit oras in anul 1968. Cetatea romana cu turn de paza, ale carei ruine se mai vad si astazi, atesta prezenta romanilor in aceasta parte a Covasnei.
In fiecare an, orasul gazduieste Festivalul folcloric „Ciobanasul“, etalare a traditiilor, dansurilor si a portului popular din zona.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona