Odiseea Festivalului „Callatis“
Articol
Asezata pe malul unui golf linistit, care beneficiaza de un climat placut tot timpul anului, Mangalia este una dintre statiunile cele mai cautate de pe Litoralul romanesc. Datorita primarului Zamfir Iorgus, care a reusit sa ramana edilul Mangaliei in ciuda numeroaselor schimbari de pe scena politica din Romania, orasul a avut o dezvoltare infloritoare gratie numeroaselor proiecte de anvergura nationala si internationala initiate de acesta.

Festivalul „Callatis“, organizat de Primaria Municipiului Mangalia cu sprijinul Guvernului Romaniei, sub inaltul patronaj al primului-ministru, este unul dintre cele mai renumite evenimente din ultimii ani, contribuind la succesul national si international al orasului de la malul marii.
Manifestarea, care a facut din Mangalia o capitala a Litoralului romanesc, a devenit, la editia din acest an, un festival al romanilor de pretutindeni. Ca in fiecare an, timp de o saptamana, orasul si statiunile din apropiere au fost asaltate de numerosi turisti veniti din toate colturile tarii cat si din strainatate. Turistii aflati la mare s-au delectat cu o serie de spectacole extraordinare transmise de posturile de televiziune Romania 1, TVR International si TVR 2, pe vaporul special amenajat in portul turistic Mangalia. Fiecare seara a festivalului, care a adunat cele mai mari personalitati ale vietii culturale si artistice din Romania, a avut o tema aparte. Cea dedicata diasporei a fost o premiera menita sa consolideze relatia cu romanii aflati pe meleaguri straine. A urmat apoi seara de folclor, al carei numar de simpatizanti creste de la an, Gala „Europa Top Hit Show“, care a atins un record de audienta prin asa-numita „Gala Bancii Romane de umor“, prezentata de renumitul post de radio. Pe langa acestea, a mai avut loc un extraordinar recital sustinut de Al Bano si Paula Seling.
Festivalul „Callatis“ a fost o reusita deplina a echipei organizatorice conduse de Cornel Diaconu, sub atenta supraveghere a primarului Zamfir Iorgus, care a reusit sa aduca inca o data numele Mangaliei in centrul atentiei.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona