Valea Jiului, o noua destinatie turistica (interviu)
Articol
Interviu cu guvernatorul Vaii Jiului, Octavian Costescu

Desi Valea Jiului este cunoscuta drept „patria“ mineriadelor, prea putini stiu insa ca acolo unde Jiul traverseaza Carpatii se intalneste un loc plin de pitoresc, in care splendoarea cristalina a apelor se intrece in frumusete cu peisajele montane ale Parangului si ale Retezatului. Guvernatorul Vaii Jiului, Octavian Costescu, este convins ca, in cel mai scurt timp, aceasta zona se va inscrie in topul preferintelor turistilor romani si straini.

Mai este considerata Valea Jiului zona defavorizata?
Nu, a trecut vremea cand Valea Jiului era doar o poarta de trecere spre Retezat. Au inceput sa se dezvolte in zona mai multe ramuri: industria usoara, electromagnetica, iar din punct de vedere turistic suntem in plin avant.
Exista multe proiecte de finantare pentru Valea Jiului. Sunt totusi suficiente
Sunt mai multe proiecte de dezvoltare a zonei, unele sustinute de Guvern, altele care se deruleaza cu fonduri de la Uniunea Europeana, dar nu sunt suficiente.

Poate deveni Valea Jiului un punct de interes turistic?
Valea Jiului este un punct turistic interesant. Cum poate fi altfel, cand este strajuita de doi dintre cei mai spectaculosi masivi montani In Parang exista o scoala de schi, Petrosaniul se poate lauda cu Muzeul Mineritului, intre comunitatile religioase nu exista tensiuni, in Aninoasa e un club sportiv cu o sectie de tir cu arcul, apar tot mai multe moteluri si pensiuni private. In zona Lupeni-Straja s-a dezvoltat o ministatiune, Montana, specializata in sporturi de iarna. Nu lipsesc de-acolo: Salvamont, telescaun, acces auto, doua partii de schi luminate, una la nivel european. Uricani este poarta de intrare catre Parcul National Retezat. Avem la Campusel un centru de vanatoare pentru ursi si mistreti.
Este greu sa fiti guvernator de Valea Jiului?
Daca era usor, nu mai era nevoie de guvernator!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona