Locuri de adapost
Articol
Cabana Pietrele, situata la 1480 m altitudine, pe Valea Stanisoara, intr-o padure de conifere. Doua corpuri de cladire si casute de lemn cu o capacitate de 150 de locuri. Apa de izvor, lumina electrica de la generator. Bufet. Loc de campare. Canton silvic.
Cabana Gentiana (1670 m),
30-70 de locuri, pe Valea Pietrele. Apa de izvor. Nu are curent electric. Ofera doar ceaiuri turistilor obositi.
Cabana Cascada (980 m), situata in zona Carnic, 35 de locuri. Ofera masa, apa curenta, curent electric. Pot fi lasate in siguranta autoturismele celor care suie cateva zile in munte.
Cabana Gura Zlata (775 m), recent modernizata. Are si casute de lemn. Apa curenta, lumina, restaurant. Loc de campare. Situata pe o terasa, deasupra Raului Mare.
Cabana Buta (1580 m), aflata aproape de limita padurii. Refacuta dupa incendiul din anii trecuti. Bufet, apa de izvor. Nu are curent electric.
Cabana Baleia (1410 m), situata in marginea poienii omonime. Bufet, apa de izvor. Nu are curent electric. Loc de campare. Tot in poiana se afla un canton silvic modernizat.
Ministatiunea Rausor (1200 m) - Hotel cu 30 de locuri, restaurant. Partie de schi, teleschi.
Popasul Narciselor (localitatea Salasul de Sus), pe drumul spre Carnic.
Cabana Campu lui Neag, din localitatea omonima, apartinand de Centrala Huilei Petrosani.
Casa de vanatoare Campusel (pe Valea Jiului de Vest), accesibila dinspre Campu lui Neag.
Cabana Cheile Butei (900 m), cu confort turistic ridicat. Restaurant, cazare civilizata, apa curenta, lumina, piscina, 28 de locuri.
Cu aprobare, pot fi folosite cantoanele silvice, casele de vanatoare, casele Academiei de la Gura Zlata, taberele de copii de la Bradulet. Se poate cere adapost in colonia Tomeasa.
In drum spre cabana Gura Zlata intalnim cabana Dumbravita: cazare in conditii civilizate, apa curenta, curent electric, restaurant.
Locuri de cort: Poiana Pelegii, cabana Pietrele, Rausor, cabana Buta, Campusel, Poiana stanei din Rau, Lacul Bucura, Lacul Zanoaga, cabana Gura Zlata, Poiana Baleia, zona fostei cabane Rotunda, Lunca Berhina, poieni, circuri glaciare, largiri de vale, fanete etc.
Numai in cazuri dificile se poate solicita ajutor la Casa laborator Gemenele din cadrul rezervatiei stiintifice. Stanele pot fi refugiu temporar si suficient pentru a iesi din situatii limita.
Iarna, majoritatea traseelor din masiv nu se recomanda a fi parcurse fara echipament si experienta adecvata. Drumurile din cabana sau din imediata lor apropriere pot fi abordate de turistii obisnuiti care dispun de echipament potrivit si respecta regulile ascensiunilor de toamna.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona