Acces la cabane
Articol
Spre Cabana Pietrele, drum forestier de sase km din Nucsoara pana la Cabana Cascada (Carnig), apoi poteca banda albastra (o ora si jumatate de la Carnig). Dupa cinci km de la Carnig se ramifica, in Gura Vaii Pietrele - poteca triunghi albastru spre Cabana Gentiana.
Spre cabana Buta, recent refacuta, folosind drumul nemodernizat ce urca din localitatea Campul lui Neag spre Cheile Butei, apoi pe Vaile Marii si Buta. Din preajma cabanei Cheile Butei pleaca si marcajul cruce rosie spre cabana Buta, 4-5 ore.
Inspre cabana Baleia se poate folosi drumul forestier ce urca din Hobita pe dealul Serel (16 km), marcat cu triunghi albastru; sau din Hobita, pe poteca marcata cu triunghi albastru, care din Saua Serel se racordeaza la drumul forestier si doar pe alocuri mai taie serpentinele acestuia (5 - 5 ore pe drum , 4 - 4 pe poteca).
Inspre cabana Gura Zlata exista, din Clopotiva, 17 km de drum asfaltat.
De la cabana mai sunt inca sapte km pana la colonia Tomeasa si inca alti doi km pana la barajul Gura Apelor (drumuri modernizate). Pe jos, avem nevoie de 5-6 ore pana la cabana Gura Zlata, inca 1 - 1 ore pana la Tomeasa si ore pana la baraj. De la baraj, pe drum forestier, dupa noua km se ajunge la fosta cabana Rotunda, acum functionand aici doar punctul de control al Academiei pentru Parcuri Nationale. Mai sus, drumul forestier care ajungea pana in Poiana Pelegii
(15 km) a fost distrus de apele Lapusnicului Mare.
La Casa de vanatoare Campusel, loc de pornire spre inaltimile Retezatului Mic, se ajunge pe drumul forestier (partial distrus de ape) din lungul Jiului de Vest (15 km de la Campul lui Neag).
Pentru a sustine statiunea Rausor, folosim drumul forestier ce urca din localitatea Rau de Mori in lungul Rausorului, spre sub Cetatea Colt,
(4 - 4 ore de mers pe jos).
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona