Serviciul de Paza si Centrele de vizitare
Articol
Serviciul de Paza

Desi este doar o parte a sarcinilor rangerilor, Parcul National Retezat este in permanenta supravegheat de acestia, pentru a-l proteja de braconieri, de cei ce abuzeaza de resursele naturale din Parc si de vizitatorii care sunt tentati sa ignore Regulamentul Parcului. Pentru a usura munca acestora, echipa Salvamont i-a ajutat in mod voluntar la patrulari, aceasta fiind imputernicita sa verifice respectarea regulamentului Parcului.
Pe teritoriul Parcului mai actioneaza cu rol de paza si silvicultorii, ca si paznicii Academiei Romane, fiecare echipa avand scopurile si rolurile sale precise.
Silvicultorii au sarcina de a patrula in zonele impadurite pentru a preveni taierile ilegale, sau alte fapte ce pun in pericol ecosistemele padurii. Paznicii Academiei patruleaza in Rezervatia Stiintifica Gemenele; sarcina lor este de a interzice accesul in zona a persoanelor neautorizate.

Centrele de vizitare

S-au facut multe actiuni pentru a determina vizitatorii sa-si petreaca timpul in Parcul National Retezat si pentru a-i educa in legatura cu importanta pastrarii mediului inconjurator. Centrele de vizitare, avand deja proiectele intocmite vor fi construite la Nucsoara si Rau de Mori, pe partea nordica a Parcului (ele vor fi terminate in urmatorii doi ani).
APNR dezvolta programe educationale si expozitii pentru centrele de vizitare, care vor oferi vizitatorilor sansa de a afla mai multe despre Parcul National Retezat, motivele pentru care aceasta zona este protejata, in scopul constientizarii publicului cu privire la problemele de mediu.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona