Romania in programul Eurail Selectpass
Articol
Compania americana Eurail Group a anuntat includerea Romaniei in programul Eurail Selectpass, care ofera turistilor ce viziteaza Europa posibilitatea de a calatori cu trenul in trei, patru sau cinci dintre cele 18 tari ale continentului incluse in program. Romania este prima tara inclusa, in ultimii zece ani, in programul Eurail Pass, care era pana de curand disponibil pentru numai 17 tari europene: Austria (Liechtenstein), Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta (Monaco), Elvetia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia si Ungaria.

Eurail Group intretine relatii de colaborare cu 34 de societati de transport feroviar din Europa si ofera celor interesati programe de calatorie cu trenul (Eurail Pass) precum si bilete de calatorie intre destinatii din 26 de tari europene (Eurailtickets). Pentru pretul de 304 dolari beneficiarii programului pot calatori cu trenul pe orice ruta in tarile incluse in program, timp de cinci zile, in decursul unei perioade de maximum doua luni.
Un sondaj de opinie realizat in luna august a acestui an, in randul a peste o mie de agenti de turism americani, a indicat faptul ca Romania se situeaza pe locul al doilea intre cele mai promitatoare noi destinatii turistice europene. Alegerea agentilor de turism americani a fost confirmata prin includerea tarii noastre in programul Eurail Selectpass.
Cu incepere de la 1 ianuarie 2004, turistii care vor alege programul Selectpass vor putea sa includa Romania intre cele trei, patru sau cinci tari limitrofe pe care le vor putea vizita calatorind cu trenul. „Aceasta a fost o masura necesara, menita sa raspunda numarului crescut de solicitari primite in ultimii ani de la turistii de peste ocean care si-au exprimat tot mai des interesul de a calatori cu trenul in tari din Europa de Est“, a declarat Erik A. Mollen, managing director al Eurail Group.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona