Poiana Brasov - Regatul sporturilor de iarna
Articol
Cea mai cautata destinatie pentru iubitorii sporturilor de iarna, locul cel mai la indemina pentru turistii care vor sa evadeze din inima orasului Brasov pentru a face drumetii pe potecile muntelui, spatiul cel mai potrivit pentru distractie si relaxare in mijlocul naturii. Pentru cei care au explorat-o, dar si pentru cei care o vor explora, Poiana Brasov nu va avea nevoie niciodata de superlative.

Statiune turistica climaterica moderna, apreciata de catre turistii de pretutindeni pentru posibilitatile variate de petrecere a vacantelor, Poiana Brasov este locul in care iubitorii sportului isi gasesc in fiecare iarna gazda perfecta. Cea intruchipata de pirtia senzationala care-i asteapta cu infrigurare pe toti, indrazneti sau cuminti intr-ale schiului, sau pe zgomotosii ce-si cara lenes saniile adormite peste an in vreun balcon sau in vreo pivnita. Pentru noi toti culmile inzapezite de la poalele Postavarului reprezinta an de an o provocare, un spatiu in care virstele se topesc asemenea fulgilor si se masoara cu intensitatea bucuriei. Si pentru ca bucuria alunecarilor pe pirtiile inzapezite sa nu se transforme brusc in amintire, Muntele Postavaru pastreaza zapada 4-5 luni pe an. Poiana Brasov este situata la 12 km distanta de orasul cu acelasi nume si se afla la o altitudine de 1020 m. Statiunea de la poalele Postavarului a fost infiintata in jurul anului 1904, cind a fost construita si prima cabana din aceasta zona. Cu doi ani mai tirziu s-au pus bazele deschiderii in acest spatiu a unei statiuni de iarna de sine statatoare, care sa raspunda tuturor preferintelor de agrement ale turistilor, de practicare a sporturilor de iarna sau acelea orientate in scopuri de tratament (aer puternic ozonat). Inaugurarea statiunii Poiana Brasov a avut loc in anul 1951, cind a fost organizat si primul Concurs International de jocuri de iarna pentru studenti.
In prezent, in Poiana Brasov exista 12 pirtii de schi avind grade diferite de dificultate: o pirtie olimpica, trei pirtii pentru coborire si slalom urias, o pirtie pentru slalom special, doua trambuline. Sportul rege al iernii lasa insa loc de bunavoie si altor sporturi precum tenisul, minigolful, handbalul, baschetul. Turistii au posibilitatea sa-si ia lesne avint de pe oricare dintre culmile inzapezite, acestia avind la dispozitie si mijloacele cele mai diverse cu care pot intreprinde urcusul : telecabina, teleferic, telegondola, skilift. Petrecaretilor sau celor care vor sa savureze o mincare traditionala romaneasca si sa deguste un vin fiert in apropierea pirtiilor le stau la dispozitie discoteci, baruri si restaurante. Posibilitatile de cazare reunesc oferte de pret dintre cele mai diversificate, de la hoteluri de lux si vile de categoria A pina la cabanele adapostite de Postavarul (1602 m).

PIrtii

LUPULUI
Grad de dificultate: dificil
Lungime: 2860 m
Diferenta de nivel: 775 m

SULINAR
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 2441 m
Diferenta de nivel: 645 m

KANZEL
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 350 m
Diferenta de nivel: 128 m

RUIA
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 350 m
Diferenta de nivel: 198 m

Subteleferic
Grad de dificultate: dificil
Lungime: 1000 m
Diferenta de nivel: 280 m

Drumul RoSu
Grad de dificultate: usor
Lungime: 3820 m
Diferenta de nivel: 650 m

BRADUL
Grad de dificultate: usor
Lungime: 433 m
Diferenta de nivel: 75 m

Slalom Poiana
Grad de dificultate: mediu
Lungime: 460 m
Diferenta de nivel: 217 m
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona