Pensiunile Praidului
Articol
Situat la 8 km de Sovata si la tot cam atita distanta de Corund, ai zice ca Praidul tare blestemat a fost ca si-a gasit sa se afle intre aceste doua nume sonore de localitati! Numai ca, dimpotriva, a fost mana cereasca, fiindca cei din Sovata care voiau sa ajunga si la Corund, ca si cei din Corund care voiau sa ajunga in Sovata musai trebuiau sa treaca prin Praid.Daca nu stiati, va spunem noi: creierul, marele stat major sau dispeceratul - cum vreti sa-i spuneti! - turismului rural din judetul Harghita se afla la Praid. Aici, doua femei inimoase, doamna Reisz si fiica, n-au liniste pina nu sint convinse ca turistii care poposesc la Praid se simt mai bine ca la ei acasa. Si ginditi-va, aproape tot satul este populat cu unguri! Insa au un comportament, o solicitudine si un bun- simt absolut ireprosabile. Poate si din cauza asta cele mai multe grupuri vin de la Bucuresti. Insa si natura a favorizat suficient de mult Praidul. Asezata pe vai domoale, linga o intinsa padure de conifere si foioase, localitatea este deosebit de ozonata. La asta se mai adauga si mina de sare care atrage turistii ca un magnet. Orele de vizitare sint de la 8,00 la 18,00, iar pretul unui bilet este de 40.000 lei. Tratamentele sint recomandate dimineata de la 8,00 la 12,00 si costa doar 20.000 lei/persoana.
Vila Domokos
Aproape de centrul urbei, cind mergi spre Salina, undeva spre coama dealului, se afla locuinta dlui Mircse Domokos. Asezata intr-o curte larga, toata fragezita de iarba manoasa si la doi pasi de padure, aceasta predispune la liniste si tihna. De remarcat faptul ca intreaga constructie este destinata exclusiv turistilor. Locuinta este cocheta, avind terasa de vara si la etaj si la parter. Are doua camere, una cu doua paturi si alta cu un pat, toate mobilate cu elemente rustice. Jos, la parter, se afla bucataria si o sufragerie mare. O baie aveti la dispozitie, iar incalzirea se face cu lemne. Apa calda se obtine de la un boiler de mare capacitate. Totodata beneficiati de un televizor prin cablu amplasat in sufragerie. Cazarea este de maximum 5 dolari/persoana in sezon si 100.000 lei/persoana in extrasezon. Toate cele trei mese costa intre 130.000 si 150.000 lei/persoana/zi. Relatii la tel. 065/570484; 092/601464.
Vila Reisz
Tot la marginea padurii si undeva tot in centrul comunei (dar in sens opus dlui Domokos) se afla confortabila locuinta a doamnei Reisz. Si nu stim cum v-ati putea simti la altii, dar la dinsa, care este sefa pe zona a turismului rural, musai va veti simti bine. Domnia sa inchiriaza turistilor doua camere, o camera cu doua paturi si o alta cu un pat. Aveti baie cu dus, bucatarie la indemina, incalzire centrala cu gaz si boiler electric. Mobilierul este modern, iar camerele de la etaj au un mic balcon pentru recreere. Nici domnia sa nu gateste turistilor (ca majoritatea celor care inchiriaza aici), insa va invita sa degustati specialitatile zonei la ?Casa Teleghi? ce se afla aproape de intrarea in salina. Cazarea este de 5 dolari/zi/persoana, iar toate cele trei mese, intre 130.000 si 150.000 lei/zi/persoana. Relatii la tel. 065 570484, 092 601464.
Vila Istvan
Nu tocmai centrala, insa cu siguranta mai linistita ca pozitionare (din spatele gradinii domniei sale incepe padurea!), vila familiei Kelemen Istvan este intotdeauna gata pentru a-si primi musafirii. Are un etaj niste camere dragute si confortabile, mai ales ca tot mobilierul este nou si modern. Domnia sa pune la dispozitie turistilor sase camere si trei bai cu toate utilitatile pentru igienizare. Incalzirea este centrala, iar apa calda o aveti in permanenta. Dispuneti de doua bucatarii, iar daca vremea este frumoasa si sinteti dispus, gratarul din curte abia asteapta sa sfiriie niste cotlete. Mai aveti trei televizoare prin cablu si un loc urias de parcare, unde pot incapea pina la sase-sapte masini. Pretul pe zi la cazare este de maxim 5 dolari/persoana si 100.000/persoana/zi in extrasezon. Masa o luati tot la ?Casa Teleghi? la preturi cuprinse intre 130.000 si 150.000 lei. Relatii la tel. 065 570484, 092 601464.
Casa Andras
Locuinta familiei Kenesi Andras, solida si confortabila (la fel ca celelalte surate ale ei), este, la rindu-i, nimerita pentru petrecerea unui concediu la Praid. Familia Kenesi pune la dispozitie turistilor cinci camere, cu doua bai, apa calda fiind non stop, caci este ?preparata? la un boiler cu lemne. Mai aveti doua televizoare color racordate la cablu si o masina de spalat ce va sta la dispozitie. Mobilierul este rustic si modern, aveti o terasa la etaj si un balansoar in curte. Puteti folosi si bucataria, insa masa o puteti lua tot la ?Casa Teleghi? si tot la preturi intre 130.000 si 150.000 lei/ persoana/zi. Cazarea costa, la rindu-i, maximum 5 dolari/persoana/zi. Relatii la tel. 065 570484, 092 601464.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona