Manastirea Bic
Articol
Piatra de temelie a Manastirii Bic din Salaj a fost pusa in anul 1994, la 29 august, in frumoasa poiana de la marginea localitatii Bic ce apartine de orasul Simleul Silvaniei. Stramutarea bisericii monument de lemn de la Stina (judetul Salaj), datata in anul 1720, reprezinta momentul de inceput pentru minastire. In timp, minastirea, avind hramul Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, se dezvolta, fiind construit un complex arhitectural format
dintr-o biserica noua si chiliile celor 10 maicute si a preotului manastirii. Vechea scoala din sat a fost preluata si amenajata prin grija manastirii, iar citeva maicute-dascalite au grija de sufletul si mintea celor 15 copii care, in prezent, urmeaza aici scoala primara. In atentia maicutelor sint si batrinii suferinzi pe care ii au in ingrijire.
Din primavara si pina cind zapada se asterne pe meleagurile Salajului curtea manastirii este plina de flori, care dau nastere unei adevarate cascade de culori si miresme. Mii de turisti si credinciosi vin aici pentru reculegere, pentru sfinta spovedanie si rugaciune.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona