Biserica Sfintul Nicolae
Articol
Istoria bisericii Sfintul Nicolae se pierde in negura timpului, initiativa ridicarii acestui edificiu atribuindu-se domnitorului muntean Neagoe Basarab. Lucrarile de constructie ar fi inceput in anul 1495 si s-ar fi finalizat in anul 1738. Lacasul initial a avut dimensiuni reduse, urmind ca in timp acesta sa capete proportii mai ample, prin contributia mai multor voievozi care au dispus adaugarea unui pridvor spatios si impodobirea peretilor interiori cu picturi murale.

Strada Sforii
Situata in Scheii Brasovului, strada Sforii dateaza inca din Evul Mediu si este cea mai ingusta strada din Europa.

Turnul Alb
Aflat pe Dealul Straja, la o distanta de 59 m de zidurile cetatii, Turnul Alb a fost construit sub forma unei potcoave, avind diametrul de 19 m si inaltimea de 14 m. Acest turn a fost ridicat in 1494 si avea cinci etaje interioare carora le corespundeau un numar egal de guri de foc.

Turnul Negru
Construit in acelasi an ca si Turnul Alb, Turnul Negru a fost inaltat in dreptul Bastionului Fierarilor. Asezat pe o stinca ce masoara 50 mp, turnul avea initial o inaltime de 11 m si dispunea de trei galerii etajate care erau prevazute tot cu trei guri de foc si cu un sistem de legatura cu cetatea. Turnul Negru poate fi vazut de pe drumul ce urca spre Poiana Brasov.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona