Casa Sfatului
Articol
Pe amplasamentul actual al Muzeului de Istorie se afla in veacul al XIV-lea un turn situat in afara cetatii. Acest turn avea un rol dublu, unul de supraveghere si altul destinat activitatilor comerciale ce se puteau desfasura in incinta sa. Turnului i-a fost adaugat in anul 1420 inca un etaj, acest moment facind cunoscuta si noua denumire a cladirii (Casa Sfatului). In timp, constructiei i-au mai fost adaugate noi incaperi, folosite in special de negustori. Intre anii 1525-1528 a fost construit turnul pentru observatie, inalt de 58 m, care era inconjurat de alte patru turnulete. In anul 1523, in turnul Casei Sfatului este instalat un ceas de catre mesterul Georgius din Sighisoara. Turnul initial s-a prabusit in anul 1662, cel actual datind din anul 1910. In prezent, Casa Sfatului gazduieste Muzeul Judetean de Istorie.

Muzeul de Arta
Reuneste tablouri apartinind pictorilor Nicolae Grigorescu, I. Andreescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, precum si alte colectii de arta renumite.

Scheii Brasovului
Reprezentind cea mai veche parte a orasului, spatiul cunoscut sub numele de Scheii Brasovului poarta parca in zidurile caselor si in intortocherea cocheta a stradutelor parfumul vechii cetati medievale. In aceste locuri se aduna odinioara furnicar de negustori care isi etalau marfurile cu mindrie, intr-o parada de culori pestrite. De aici plecau in trecut carute spre destinatii dintre cele mai exotice, precum Siria sau Egipt.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona