Trasee de iarna
Articol
Vatra Dornei - Cabana Giumalau
Marcaj cruce rosie pina la Obcina Mica, apoi banda rosie pina la cabana si Virful Giumalau (traseu cu durata de 5 ore).
Din statiunea Vatra Dornei (802 m), drumul forestier urca prin padure pina la Virful Obcina Mica (1322 m). De aici, poteca urca serpuind pe muchia principala pina la iesirea in golul alpin de pe muntele Giumalau. Poteca continua pina la cabana si Virful Giumalau (1857 m).

Gura Haiti - 12 Apostoli
Marcaj punct albastru, timp de mers: 3 ore.
Traseul porneste din asezarea Gura Haiti, parcurge versantul inclinat al pasunii, apoi continua urcusul accentuat printre Jnepeni pina la Portile Hirlei. Dupa ce trece printre stincile grandios daltuite in piatra, poteca urca pe piciorul Hirlei, printre stinci golase si semete, ce se inalta din inima padurii. Ne indreptam spre platoul ce urca usor pina la intilnirea cu cei 12 Apostoli - ingramadire de sculpturi bizare daltuite in piatra.

Sat Rusca - Cabana Giumalau
Marcaj triunghi rosu; timp de mers: 3 ore
Traseul porneste din Valea Bistritei (770 m) si urca prin padure pe piciorul muntelui pina la Virful Cald (1574 m). In continuare, poteca urca in serpentine largi, prin padure. Cu un efort ceva mai mare, ajungem in golul subalpin, de unde numai la citeva sute de metri se afla Cabana Giumalau (1.600 m).
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona