TARE ALE CIVILIZATIEI HOMO DOMESTICUS
Articol
Cu greu mai poate cineva, in zilele noastre, sa citeasca un ziar sau sa priveasca un canal TV fara sa auda cuvintul stress. De unde atita interes si fascinatie pentru aceasta notiune Mai ales ca stressul exista pe lumea asta de pe vremea cind Adam si Eva au fost alungati din Rai.
Sa fie viata de astazi mai dificila decit era odinioara Sau poate, stressul contemporan are o natura diversificata si, in consecinta, mai periculoasa Cele mai recente statistici realizate in Uniunea Europeana demonstreaza ca stressul profesional este cea de-a doua problema grava la locul de munca, dupa durerile de spate.
El afecteaza 1 din 3 angajati, ceea ce reprezinta peste 40 de milioane de persoane, si este elementul ce determina aparitia afectiunilor cardiovasculare la 16% dintre barbati si 22% dintre femei. De asemenea, in economia Uniunii Europene, stressul profesional induce anual pierderi de circa 20 de miliarde de euro.
In Romania, peste 80% din populatia urbana este afectata de stress, majoritatea fiind intelectuali. Numai in structurile societatii SIND Romania, care deruleaza programe in 12 statiuni de prestigiu, sint tratati zilnic peste 6.000 de pacienti.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona