IDEI DE CALATORIE
Articol
La poalele Muntilor Cibinului (Cindrelului), in Depresiunea Sibiu- Saliste, se afla una dintre cele mai interesante unitati etno - folclorice din tara: Marginimea Sibiului, a carei populatie se grupeaza in 18 sate bogate in arhitectura, istorie si traditii populre. Cel mai vechi dintre ele este Rasinari (1204),urmeaza Talmaciu (1318), Orlat(1322) si Saliste(1354). Zona ofera turistilor posibilitati variate de petrecere a timpului liber. Noi va propunem citeva programe cu o durata de trei zile:

1. Cetati medievale din Marginimea Sibiului
In jurul orei 11.00 se ajunge in Talmacel, la pensiunea aleasa de dumneavoastra, unde veti fi cazati. Prinzul se serveste la gazde. Dupa-amiaza puteti vizita biserica ortodoxa care se remarca prin picturile exterioare si muzeul satului. Ulterior se face o excursie la Cisnadioara, unde se viziteaza cetatea cu bazilica in stil romanic (20.000 lei), ce dateaza din secolull al XII-lea, cit si biserica evanghelica (20.000 lei). Cina se serveste la gazde.

2. Arta si Cultura Gura Riului
In jurul orei 11.00 se ajunge la Gura Riului, la pensiunea pentru care ati optat. Prinzul se serveste la gazde, iar dupa-amiaza puteti vizita biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" supranumita si "Catedrala Marginimii", biserica "Cuvioasa Paraschiva", monument istoric ridicat la inceputul secolului al XIII-lea, muzeul etnografic. Tot aici puteti admira unicele instalatii traditionale in functiune din Marginime: piua de haine si presa de ulei. Cina se serveste la gazde.

3. Rasinari- tarim pitoresc
La Rasinari se ajunge in jurul orei 11.00 moment in care se face cazarea la pensiunea aleasa de dumneavoastra. Prinzul este servit la gazde. Dupa-amiaza se pot vizita Mausoleul lui Andrei Saguna, biserica ortodoxa "Cuvioasa Paraschiva", Casa Episcopala, casa memoriala "Octavian Goga". O atractie deosebita o constituie muzeul etnografic (20.000 lei intrarea), ce reuneste un mare numar de obiecte de etnografie si arta populara, marturii pretioase referitoare la ocupatii si mestesuguri traditionale locale. Cina se serveste la gazde.

Fiecare dintre aceste trei variante se poate continua astfel :

A doua zi, dupa micul dejun, puteti face un tur al orasului Sibiu. Aici se viziteaza obiectivele turistice din centrul vechi - Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul Pielarilor, Turnul Sfatului -, muzeul Bruckenthal (30.000 lei), Biserica evanghelica, Catedrala ortodoxa. Prinzul poate fi servit la un restaurant in apropierea Muzeului in aer liber ASTRA, care va fi vizitat ulterior (60.000 lei intrarea). Seara se serveste o cina traditionala la pensiune.

In cea de a treia zi puteti vizita cetatea medievala de la Biertan (cca. 60 km), unde poate fi admirata colectia de covoare orientale vechi, usa de la sacristrie, care a participat la Tirgul International din Paris in anul 1900. Prinzul poate fi servit in restaurantul incorporat in cetate. La intoarcere puteti vizita in aproape fiecare sat vechile cetati sasesti care dateaza din secolele XII-XIII. Cina se serveste la gazde. In dimineata urmatoare, dupa micul dejun, va luati la revedere de la gazde si plecati spre casa.

In extrasezon pretul este de: 36 euro/sejur (3 nopti) la 2*; 54 euro/sejur (3 nopti) la 3*
In sezon pretul este de: 42 euro/sejur (3 nopti) la 2*; 60 euro/sejur (3 nopti) la 3*
Pretul include cazare si demipensiune. Nu sint incluse transportul si intrarile la obiectivele turistice.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona