O invitaTie la... Superlativele VacanTe & CAlAtorii 2003
Articol
Gata! Am ajuns si la editia a III-a. Ne-am scuturat costumelede gala, i-am gasit pe cei maibuni dansatori din turism si le-am pregatit o orchestratie pe masura, la Best Western Balvanyos. Doua zile, 1-2 februarie, or sa dureze ostilitatile: info-tripuri prin Harghita si Covasna, sesiuni de dezbateri ale celor mai fierbinti programe locale, gala de premiere. Si, in final, va veni rindul Balului, cu lumini, muzici, culori si forme dintre cele mai apetisante. Sa mai adaugam cite ceva Ei, bine, vom continua traditia lansata anul trecut si vom alege un drum mai special - Drumul Apei Minerale. Altminteri, surprize ar mai fi, dar o sa le lasam sa curga in valuri, la momentul oportun.
La inceput, in 2002, la Holiday Inn - Sinaia, am fost pionieri. Nu ne-a fost deloc usor. Lista regilor neincoronati din industria fauritoare de vise a ramas si ramine in permanenta deschisa, iar abilitatile fiecaruia n-au fost lesne de masurat. Ne-am stabilit mai intii reperele - calitatea ofertei, raportul calitate-pret, bunul gust, serviciile oferite si, mai ales, alinierea la standardele internationale. Apoi, ne-am structurat categoriile - Cel mai bun proiect turistic, Statiunea anului, Comunitatea turistica a anului, Cel mai bun hotel, Cel mai bun restaurant, Agentia de turism a anului, Calatoria VIP a anului, Premii speciale, Premiul mass-media si Premiul de excelenta. Si am inceput goana dupa lideri.
Primul popas l-am facut, anul trecut, la Tohani - Filipestii de Padure, unde am premiat cel mai bun proiect turistic - Drumul vinului. Laureati, nimeni altii decit Ministerul Turismului si Consiliul Judetean Prahova. Ne-am oprit, apoi, la portile statiunii Slanic Prahova, si am facut un pariu. L-au cistigat arhitectii locali, care au muncit ani de zile, dar au reusit sa lanseze pe piata un produs remarcabil prin calitatea serviciilor. Acelasi aspect ne-a atras si in comuna Brebu, de pe malul sting al riului Doftana, care a conservat perfect aerul arhaic al Curtii Domnesti din veacul al XVII-lea. Dar, aici, oamenii au fost punctul forte. Asa ca am declarat asezarea Comunitatea turistica a anului.
Nu puteam calatori, insa, fara facilitati, si ne-am inclinat in fata acelora care ne-au numit : Maria Voastra, Turistul! - BCR, Banca Ion Tiriac si Banc Post. Toti s-au impus pe piata de profil prin atractive sisteme de creditare, iar noi le-am acordat premii la fel de speciale ca si serviciile oferite.
Bine, bine, calatorim, dar cum stam la cazare, v-ati fi putut intreba... Ne-am gindit si la acest lucru, si am premiat o bijuterie arhitectonica de pe Litoral - Clubul Scandinavia. Un hotel la superlativ, intr-o statiune a superlativelor - Mamaia. Construit intr-un timp record chiar si pentru faimoasa Book of Records, complexul de 5 stele a stabilit, inca de la inaugurare, o noua masura a calitatii, rafinamentului si bunului gust pentru hotelurile din Romania.
Aceleasi criterii ne-au condus si in ambianta romantica a Casei Vernescu, un rege al segmentului restauratie, nu prea lesne de detronat. Am intrat, am consumat si... am premiat.
Cum calatorului ii sta bine cu drumul, am aruncat o ocheada si in gradina agentiilor de turism. Aici, aglomeratie mare, concurenta acerba, iar ofertele pe masura. Asa ca, ne-am lasat purtati de romantism, si, in final, am recompensat Romantic Travel, care, de mai bine de opt ani, bate drumurile Europei - prin Paris, Roma, Venetia si multe alte destinatii exotice. Ne-au convins preturile lor accesibile, amabilitatea personalului si conditiile de transport.
Cea mai ingrata misie a fost aceea de a desemna Calatoria VIP a anului. Dar, performantele inregistrate la Marea Rosie de Florin Chiriac, Razvan Spiridon si Monica Birladeanu, mesagerii subacvatici ai turismului romanesc, nu ne-au lasat sa ezitam prea mult.
Si cu mass-media am avut ceva de furca, mai ales ca emisiunile/ rubricile de turism aparusera ca ciupercile dupa ploaie, unde cu gindul nici nu gindeai. Pina la urma, premiul ni l-a suflat Antena 1 Sinaia, care insista sa imprime telespectatorului dragostea pentru turism. Vinovat de toate acestea a fost, insa, Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului, caruia i-am si decernat Premiul de excelenta.
Dar, sa revenim la Superlativele noastre, pentru ca vom mai avea noutati...
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona