INFORMATII GENERALE
Articol
Suprafata: 83.858 km2; Populatie: 8.169.929 locuitori (2002); Densitate: 97,4 locuitori/kmp; Capitala: Viena; Vecini: Elvetia, Liechtenstein, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Italia.
Este un stat muntos, peste jumatate din suprafata fiind acoperita de paduri. Cele noua provincii federale formeaza o entitate politica, care mai reflecta insa diferente specifice celor cinci regiuni majore: Alpii de Est (62,8%), zona colinara a Alpilor (11,3%), Cimpia Panoniei (11,3%), Bazinul Vienei (4,4%) Masivul Boemiei (10,1%).
Forma de guvernamint: republica federala; Limba: germana este limba oficiala, dar se intilnesc si dialecte, iar in Burgenland si Carinthia se intilnesc minoritati croate si slovene.
Religie: 78% romano-catolici, 5% protestanti, 4,5% alte religii
Ora: GMT + 1
Comunicatii: Exista facilitati IDD. Codul tarii: 43. Cod international: 00.
Telefonie mobila: GSM 900/1800. Operatori: Tmobile, Connect Austria si Telering.
Internet: Exista multe Internet caf-uri. ISP-urile includ Nextra (www.nextra.at)
Servicii postale: Scrisorile de pina la 20 g si cartile postale se trimit in Europa prin avion. Durata livrarii: 2-4 zile. Timbrele pot fi achizitionate de la posta sau tutungerii. Trimiterile in Austria si Europa: 0,51 euro.
Presa: Ziarele sint redactate in limba germana, cele mai importante fiind - Wiener Zeitung, Neue Kronen Zeitung, Kurier, Der Standard si Die Presse. Exista, de asemenea, publicatii in limbi straine, in special in marile orase si centrele turistice.
Schimb valutar: Valuta si cecurile de calatorie pot fi schimbate la toate bancile, bancile de economii si casele de schimb de pe linga aeroporturi si gari.
Carti de credit si debit: Majoritatea cartilor de credit si cardurile Eurochque sint acceptate.
Cecurile de calatorie: Sint toate acceptate, recomandabil ar fi, insa, ca acestea sa fie in valute importante (euro, dolari americani, lire sterline etc.)
Restrictii valutare: Pentru sume ce depasesc 7267,28 euro este necesara obtinerea unui permis.
Taxe vamale: Urmatoarele bunuri pot fi introduse in Austria fara plata taxelor vamale de catre calatori in virsta de peste 17 ani, proveniti din afara UE: 200 de tigari sau 50 de trabucuri; 1 l de alcool cu peste 22% sau 2 l de tarie de pina la 22%; 50 g de parfum sau apa de toaleta; bunuri cu valoarea de pina la 175 euro.
Telefoane utile: Politie: 133; Salvare: 144; Pompieri: 122
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona