Madrid, turismul rural si investitii dupa modelul ceh
Articol
"Francesco Frangialli, secretar general al Organizatiei Mondiale pentru Turism, a constatat evolutia pozitiva a turismului romanesc in ultima perioada de timp si a fost impresionat de cresterea de 10% inregistrata la nivelul anului 2003. De asemenea, a apreciat in mod deosebit activitatea Romaniei in comisiile pentru dezvoltare durabila si pentru calitate. I-am lansat domnului Frangialli invitatia de a deschide lucrarile Conferintei Internationale a Turismului Rural, care se va desfasura, incepind din data de 7 septembrie 2004, la Bran, iar aceasta invitatie a fost acceptata. Este un cistig pentru Romania si marcheaza dezvoltarea spectaculoasa a turismului rural national", a declarat Nicu Radulescu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, la incheierea lucrarilor FITUR 2004.
In cadrul tirgului de la Madrid, oficialitatile romane au purtat discutii si cu Luigi Cabrini, director pentru Europa in cadrul OMT. S-au dezbatut, astfel, teme de larg interes, precum evolutia turismului cultural si religios pe plan mondial si in Romania, promovarea turismului religios in manastirile din Nordul Olteniei, cu sprijinul Comisiei Europene pentru turism din cadrul OMT, si identificarea de noi directii de dezvoltare a turismului romanesc.
In ceea ce priveste investitiile in infrastructura, s-a conturat ideea deschiderii pietei romanesti dupa modelul ceh. Potrivit lui Nicu Radulescu, "o alta oportunitate asupra careia am convenit este aceea privind organizarea de info-tripuri in Romania pentru oamenii de afaceri interesati sa investeasca in hoteluri, restaurante si altele, pentru tour-operatorii si jurnalistii spanioli specializati in turism".
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona