Un parteneriat pentru Uniunea Europeana
Articol
Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Miron Mitrea, a participat, zilele trecute, la lansarea oficiala a proiectului Phare RO 01IB/TR/03, intitulat "Twinning pentru intarirea capacitatii administrative a MTCT". El se bazeaza pe conventia de infratire semnata cu Spania, pe 28 noiembrie 2003. Valoarea totala a programului se va ridica la 1.499.999 euro.
Practic, proiectul a fost demarat luna trecuta si are drept obiectiv prioritar dezvoltarea competentelor pentru aderarea la Uniunea Europeana si implementarea acquis-ului comunitar, managementul fondurilor europene si elaborarea Planului de Infrastructura. De asemenea, el isi propune sa dezvolte capacitati pentru un management eficient si efectiv al resurselor umane in sectorul transporturilor, crearea unui mediu adecvat si a unei culturi potrivite, care sa asigure dezvoltarea continua a aptitudinilor individuale si imbunatatirea eficacitatii organizatiei de a atinge obiectivele propuse.
Aplicarea proiectului garanteaza crearea unei structuri care sa coordoneze actualizarea acquis-ului comunitar in transporturi si a unui set de proceduri pentru participarea la procesul decizional in cadrul noului acquis, ca stat membru al UE, respectiv transpunerea acestuia in legislatia romana. Sint prevazute, in egala masura, crearea unei structuri eficiente de dezvoltare si management al planului national de infrastructura, dezvoltarea unei structuri eficiente si a unor proceduri de furnizare a informatiilor catre public, conceperea unui plan de actiune care sa includa masurile ce trebuie intreprinse in vederea imbunatatirii eficientei ministerului si a institutiilor din subordinea sa. Printre altele, sint vizate infiintarea si functionarea unor departamente eficiente de resurse umane in cadrul MTCT si al autoritatilor subordonate, care sa implementeze o structura eficienta si o strategie de management al personalului. In baza conventiei bilaterale, vor fi elaborate planuri de actiune in ceea ce priveste activitatea de training, respectiv formarea de formatori.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona