La "circulatie", Romania e-n top
Articol
Conform unui studiu realizat de Comisia Europeana de Turism, bazat pe informatiile oferite de Organizatia Mondiala a Turismului, Romania ocupa pozitia a doua in topul tarilor care au inregistrat anul trecut o crestere a incoming-ului, desi tari invecinate, precum Ungaria si Polonia, au cunoscut scaderi de 5, respectiv 1%. Evolutia a fost negativa si pentru tari ca Germania, Slovacia, Malta, Belgia, Grecia, Franta, Turcia, Cipru, Olanda, Elvetia si Lituania.
Ministerul roman al Transporturilor, Constructiilor si Turismului a anuntat oficial ca prag al cresterii cifra de 14%, care ne situeaza in top in urma Bulgariei (18%), dar inaintea Islandei (12 %). La capitolul destinatie turistica favorita, tara noastra s-a situat pe locul al treilea in cotatiile americanilor, al cincilea in ale britanicilor, al saselea in ale germanilor si al optulea in cele franceze.
Potrivit statisticilor OMT, in 2003, turismul a inregistrat o scadere de 1,2%, cauzata in mare parte de razboiul din Irak, epidemia de SARS si criza economica mondiala.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona