Calator prin Obcinele Bucovinene
Articol
Ctitorii ale voievozilor intemeietori de tara, puternice centre de cultura ale evului mediu romanesc, stravechi monumente de arhitectura si arta, manastirile din Bucovina vegheaza de secole istoria zbuciumata a tinutului ce se asterne tulburator de frumos la poalele muntilor Rarau - Giumalau.

Daca ar trebui sa alegem doar citeva locuri dintre cele mai imbietoare la drumetie si recreere, Obcinele Bucovinei s-ar inscrie printre ele, pentru ca natura a plamadit aici un peisaj magnific, unde culmile muntoase prelungi si usor accesibile, impadurite masiv sau smaltuite cu pajisti multicolore, alterneaza cu largi vai, in care omul si-a durat vatra stabila. Obcinele Bucovinei sint inzestrate cu un climat inmiresmat de aroma rasinilor si parfumul florilor, ce imbie deopotriva la odihna si drumetie, pe potecile tainuite ale codrilor adinci. Natura si omul s-au infratit aici de secole - natura oferind omului sursa de existenta, adapost in timpuri de restriste si tihna in anii de acalmie, omul protejind-o si ferindu-se sa-i declanseze stihiile, realizindu-se astfel o armonioasa coexistenta intre patria bourului legendar si populatia martora "descalecatului". Obcinele Bucovinei sint incarcate de cea mai bogata istorie si autentica arta populara romaneasca, vestigiile arheologice, marturiile etnografice si folclorice, ctitoriile feudale cu valoare mondiala inscriindu-se pe linia unei continuitati neintrerupte.
Situate in nord-estul Carpatilor Orientali, Obcinele Bucovinei se constiuie ca o subunitate distincta a acestora, intre Valea Sucevei si Valea Moldovei, ocupind o suprafata de circa 2.200 kmp. Cele mai cunoscute sint: Obcina Mestecanis, Obcina Feredeului, Obcina Mare si Obcinele Brodinei.
Pentru a cunoaste cite ceva din maretia acestor locuri incarcate de istorie, va propunem citeva trasee ce pot fi usor parcurse.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona