Minunile Moldovei
Articol
Cind lui Newton i-a cazut marul in cap, descoperind astfel legea gravitatiei, intrebat fiind cum i-a venit ideea, a raspuns cu modestie: am fost inspirat. Fiindca de multe ori Divinitatea da semne de ingaduinta celor ce poarta in ei macar o farima de credinta. De aceea, cu atit mai mult se poate crede ca icoanele sint portile prin care se face trecerea de la gindul smerit al credinciosului spre urechea ingaduitoare a Tatalui Ceresc.

Icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria cu Pruncul vegheaza schitul de maicute de la Durau, de pe vremea cind un calugar a adus-o aici in miez de noapte. Se poveste si acum ca Preasfinta i-ar fi aparut in vis fratelui respectiv si l-ar fi avertizat sa dea zvon ca manastirea in care slujea avea sa fie in curind mormint pentru cei fara de credinta.

Nimic nu e mai inaltator si nimic nu egaleaza in frumusete imaginea unei babe desculte de la tara, care sta in genunchi in fata icoanei Maicii Domnului, spunea cindva Petre Tutea. De doua mii de ani lumea crestina se roaga Domnului si de doua mii de ani, din cind in cind, Acesta isi intoarce fata catre copiii Sai, aratindu-si puterea si bunatatea care nu se circumscrie unei legi sau norme pamintene. Pur si simplu se intimpla. Asa se definesc minunile: prin voia Celui de Sus si prin adinca credinta a celor de jos! Si daca la americani, de exemplu, spiritul credintei este mentinut viu in biserici prin cintece, ovatii, aplauze sau dizertatiile insufletite ale cite unui reverend pasional, la noi, comunicarea cu Dumnezeu, Iisus si Sfintii Ceresti se face in liniste, in smerenie si reculegere, prin rugaciuni in fata icoanelor, unde chipurile pictate par a avea, de multe ori, luciri de viata in ochi. Ba, unele lacrimeaza sau singereaza de-a dreptul! De aceea, cei ce nu mai au solutii care sa tina de omenesc, cu credinta vin sa se roage in fata Sfintelor Icoane facatoare de minuni. Si unele dintre cele mai cunoscute sint in Moldova.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona