Atractii turistice In Tirgu-Neamt
Articol
Orasul Tirgu-Neamt are rolul de placa turnanta a cailor rutiere si a turismului, asigurind legaturi cu manastirile nemtene si cu cele din nordul Moldovei, cu numeroase locuri si localitati istorice, cu Lacul Izvorul Muntelui, cu masivul Ceahlau si Cheile Bicazului sau cu statiuni balneoclimaterice.

Oferta turistica a orasului este complexa, un rol deosebit ocupindu-l peisajul natural submontan de o mare frumusete si traditiile etnofolclorice. La acestea se adauga obiective apartinind patrimoniului istoric (Cetatea Neamtului, Monumentul Vinatorilor de Munte), cultural (Casa Memoriala "Ion Creanga", Casa Memoriala "Veronica Micle", 11 biserici - toate crestin-ortodoxe) si balneoclimateric (Baile Oglinzi, Baile Baltatesti) - unele cu caracter de unicat, determinind includerea lor in fluxul turistic care poate avea motivatii diferite: de vacanta (recreativ, familial, sportiv), religios (pelerinaj la manastiri, sarbatori religioase), cultural (de studii, de instruire, de informare) sau pentru ingrijirea sanatatii (tratament balneoclimateric, profilactic).
Cea mai importanta atractie turistica din Tirgu-Neamt este Cetatea Neamtului, care este situata in partea de vest a orasului, in apropierea motelului Casa Arcasului. Se poate urca la cetate pe un drum pavat si se ajunge la motel in 15 min. Exista inscriptii in limba romana si in limba engleza. Este o structura impresionanta si, cu siguranta, merita vizitata.
Cetatea a fost construita in timpul domnitorului Petru I Musat, in perioada de consolidare a statului feudal Moldova. Initial, cetatea a fost compusa dintr-un fort central cu 4 turnuri pe colturi. Mai tirziu cetatea a fost intarita de Stefan cel Mare. Zidurile sint inalte, iar podul spre cetate, sustinut de 14 piloni de piatra, a fost construit mai tirziu. In 1476 cetatea a rezistat atacurilor armatei turcesti conduse de Mahomed al II-lea. Cetatea a fost partial demolata din ordinul turcilor care controlau Transilvania in 1564. Mai tirziu a fost transformata in manastire si apoi a redevenit fortareata. In 1691 cetatea a rezistat atacurilor fortelor poloneze. Dupa evenimentele din 1717, cetatea si-a pierdut importanta politica si militara.
Pe dealul din apropierea orasului se afla Mausoleul Vinatorilor de Munte, ridicat in onoarea celor care au murit in primul razboi mondial.
In centrul orasului, tot pe artera Stefan cel Mare, gasim Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care a fost construita in 1875 si este cea mai mare biserica a orasului. Exista 11 biserici in Tirgu-Neamt, toate crestin-ortodoxe. Difera ca virsta si conditie, dar toate au un singur numitor comun - interioarele sint pictate cu picturi murale minunate.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona