Un Steag Albastru, pentru o plaja a nimanui
Articol
Gata, s-a dat startul unui noi sezon estival! Asa ca ne-am imbarcat cu totii in faimoasele Sageti Albastre si... pe Litoral. Odata ajunsi pe plaja am avut o revelatie. Ne-am amintit de odinioara atit de controversatul Blue Flag. Nu de alta, dar de vreo doi ani incoace gura tirgului numai despre "steaguri albastre" vorbeste. S-au umplut pagini intregi de ziare si eterul a vuit de atitea criterii de calitate.
A ajuns sa nu mai fie un secret pentru nimeni ca certificatul Steagul Albastru - care include standarde precum puritatea apei, educatia privind protectia mediului, managementul ecosistemului, siguranta si serviciile - este imperios necesar pentru un turism de inalta tinuta. Au recunoscut-o 20 de state din spatiul european, unde, la ora actuala, sint monitorizate 1873 de plaje si 652 de porturi de agrement.
Pina aici, toate bune si frumoase. Iar administratiile locale ar fi trebuit sa treaca la fapte. Dar ce te faci, daca saracii... nu mai stiu "cu cine sa voteze" Si asta pentru ca o legislatie "inteligenta" a divizat Litoralul dupa faimoasele calcule ale lui nenea Iancu... digurile la Primarie, plaja la Apele Romane, faleza tot la Primarie. S-apoi, de unde bani de investitii, cind taxele locale de-abia le ajung sa astupe gropile din drum, nu de alta, dar nu care cumva vreun "legiuitor", sosit tocmai din Capitala, sa ajunga cumva sa dea in ele...

Anne-Mary Nechita
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona