ONACVA - lumea adincurilor
Articol
Vacantele sint legate de multe ori de ape, de calatorii cu orizonturi incremenite, croaziere, ambarcatiuni si oameni ai marilor. O categorie aparte in acest peisaj acvatic o reprezinta scafandrii. Iar astazi ne-am propus sa va vorbim despre scafandrii de la ONACVA, o mina de oameni care sint oricind pregatiti sa intervina in situatii extreme. Si nu numai. Cind nu vintura marile, ei lucreaza cu aceeasi pasiune in porturi sau la "bancul de lucru" aflat pe fundul apelor.

Un grup solidar
Cei 25 scafandri formeaza o adevarata echipa a curajului, iar liderul grupului si totodata patronul firmei, dl. Dorel Onaca, si-a capatat faima de ceva vreme incoace ca fiind cel care salveaza marinarii romani aflati in situatii delicate pe marile, oceanele sau in porturile lumii. Nu e de mirare asadar ca deseori rudele sau prietenii victimelor s-au rugat pentru sanatatea lui, aratindu-i respectul cuvenit unui salvator. Cind nu aduce marinari acasa, Dorel Onaca isi vede mai departe de activitatea sa sociala (e senator in Parlamentul Romaniei), incercind sa ajute, prin functia pe care o detine, in egala masura si oamenii de pe uscat. Nu crede ca este un om providential, ci doar un om care munceste mult si cu multa constiinciozitate. E dinamic si intreprinzator. De aceea, cind situatia o impune, isi stringe echipa, o imbarca pe vas si e in stare sa ajunga in orice colt al lumii. Apa sa fie! Dupa care se intoarce la munca sa de la Senat. Un singur lucru nu si-ar dori sa faca (sau pe cit posibil, tot mai rar) dl. Onaca si echipa sa: sa-i scoata din adincul apelor pe cei care nu mai pot fi scosi vii. Si asta pentru ca si-ar dori sa nu se mai intimple accidente. Dar, pentru familiile indoliate, ei fac si asta. Din compasiune si fara remuneratie.

Disciplina, o literA de lege pentru scufundAtori
Principala activitate a companiei ONACVA este cea de interventii si lucrari subacvatice, pentru toate societatile care isi desfasoara activitatea in domeniul maritim. Compania isi are sediul in incinta portului Constanta, Camin P2, dana 10, adica la doi pasi de Cazinou si chiar "sub nasul" lui Ovidius Publius Nasso. Acolo muncesc si sint de gasit aproape tot timpul (poate mai putin dl. senator) cei 25 de "voievozi" ai adincurilor. Se antreneaza, se hranesc si se odihnesc dupa un program bine stabilit, pentru ca intr-o astfel de meserie, disciplina este esentiala. De ce Daca gresesti, poate fi pentru prima si ultima oara. Din acest motiv, controalele medicale sint periodice, stricte si amanuntite, iar cine nu le trece, nu coboara. "Urca", dar nu in meseria asta.

Activitatile companiei ONACVA
Compania beneficiaza de o bogata experienta in lucrarile si interventiile subacvatice, care a fost cistigata in multi ani de munca asidua in porturile Constanta, Midia si Mangalia, dar si prin lucrari in strainatate, incepind cu anul 1990. Este important de mentionat ca de la 1 ianuarie 1990 compania a angajat scafandri pregatiti in scufundari la mare adincime la Marsilia - Franta, dar si scafandri care au participat la constructii hidrotehnice in Liban, Libia, Maroc si Tunis si care pot participa oricind la operatiuni in intreaga lume. Mijloacele tehnice si competenta profesionala a angajatilor permit sa fie efectuate lucrari la standarde internationale precum:
l curatare, lustruire si masuratori ULTRASON la picioarele orizontale si verticale ale platformelor de foraj maritim;
l filmare subacvatica la platforme de foraj maritim, nave si docuri plutitoare;
l curatare sorburi pentru racire;
l montare si inlocuire de conducte submersibile de petrol si gaze;
l montare P.G.S.U. si templeit;
l interventii si supravegheri a conductelor de petrol si gaze;
l reparatii subacvatice la conducte de inalta presiune pentru gaz si petrol;
l taieri si suduri subacvatice;
l montari subacvatice de cabluri electrice si de comunicatie;
l ranfularea si salvarea navelor;
l constructii hidrotehnice si reparatii pentru infrastructura portuara si a canalelor navigabile;
l reparatii ale echipamentului portuar.
De asemenea, grupul Onacva organizeaza scoala de scafandri si scufundari de agrement in portul Constanta de la bordul navei Marea, prima nava de cercetari maritime din Romania, proprietatea grupului de scafandri ONACVA.

ADRESA: Incinta Port, Camin P2
ConstanTa , Romania
Telefon: 0241-611.391, 601.606, 601.416;
Fax: 0241-601.474, 611.391;
www.onacva.ro
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona