La Romexpo S.A. - Tirgul International de Turism, oferta generoasa pentru viitoare calatorii
Articol
"Tirgul de Turism, atit editia de primavara (nationala), cit si cea de toamna (internationala) a crescut de la an la an, fapt ce demonstreaza interesul tot mai mare acordat manifestarii de catre organizatori, tour-operatori si potentiali beneficiari. Prin acest tirg vrem, in primul rind, sa atragem romanii spre zone inca nevalorificate ale tarii noastre, dar si sa-i convingem pe straini ca Romania poate fi un loc minunat, in care isi pot petrece concediile". Astfel a sintetizat dl Miron Mitrea, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, importanta celor doua tirguri de turism organizate de Romexpo s.a. Turismul a fost declarat, in ultimii ani, domeniu prioritar pentru dezvoltarea Romaniei, investitiile in acest sector dovedindu-se a fi din ce in ce mai mari, hotelurile si pensiunile romanesti incepind sa le concureze cu brio pe cele din strainatate. Existenta Tirgului International de Turism a impulsionat aceasta industrie, reusind sa atraga un numar din ce in ce mai mare de companii straine care promoveaza imaginea Romaniei peste hotare.
"Cind a luat nastere acest tirg, ne-am propus sa incercam impreuna sa revitalizam turismul romanesc. Rezultatele eforturilor noastre sint vizibile, dar inca mai avem de lucru in sfera serviciilor profesioniste, a unitatilor de cazare, a restaurantelor. Au aparut hoteluri si restaurante ale caror nume s-au transformat repede in renume, a inceput sa fie cunoscut si cautat turismul rural, iar exemplele pot continua. Dar rolul nostru, al organizatorilor si participantilor, este sa dezvoltam acest sector extrem de generos si aducator de venituri substantiale", a precizat presedintele-director general Romexpo, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), dl George Cojocaru, la deschiderea oficiala a TNT 2004, care a avut loc in perioada 1 - 4 aprilie. Ca si editia nationala, Tirgul International de Turism (care va avea loc in perioada 20-23 octombrie a.c.) este organizat de Romexpo s.a., sub patronajul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si cu sprijinul principalelor autoritati din domeniu - Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si Organizatia Patronala din Turismul Balnear din Romania (OPTBR).
Datele pentru aceasta editie TIT (a XI-a) nu sint inca definitivate, dar pentru a exemplifica importanta acestui tirg vom face un scurt rezumat al editiei trecute. La editia jubiliara TIT au ofertat, pe o suprafata de 9.100 mp, 280 de firme (231 romanesti si 49 straine), din 20 de tari: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Grecia, India, Indonezia, Italia, Iordania, Malta, Marea Britanie, Panama, Romania, Siria, Slovacia, Spania, Thailanda, Turcia si Ungaria.
De asemenea, au fost prezente un numar mare de participari oficiale: Ambasada Indoneziei, Consulatul Republicii Panama, Consulatul Ungariei, Autoritatea pentru Turism din R.A. Egipt, Oficiul de Turism din India, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului din Romania, Ministerul Turismului din Siria, Ministerul Turismului si Culturii din Turcia, Prefecturile din Halkidiki si Pieria (Grecia), Autoritatea Turismului din Thailanda - reprezentanta pentru Balcani, si Ambasada Thailandei.
TIT a fost vizitat de numerosi oaspeti de seama, ambasadori, personalitati ale vietii economice din Romania.
n Excelenta sa, dna Wafaa Bassim, ambasador al R.A. Egipt la Bucuresti: "Tirgul de Turism il consideram cel mai potrivit cadru pentru promovarea destinatiilor de vacanta si a proiectelor turistice, dar si pentru dezvoltarea relatiilor de afaceri. Cred ca o astfel de manifestare directionata spre un domeniu pe cit de vast, pe atit de interesant, nu face decit sa-i atraga pe toti cei implicati - agentii de turism, ministere de profil, autoritati de promovare - precum si publicul larg, dornic sa gaseasca o oferta tentanta pentru sezonul urmator."
n Dna Benjapa Tubthong, consilier al Ambasadei Regale a Thailandei: "Tirgul este foarte util si bine organizat, merita cu prisosinta sa acordam o sansa in plus romanilor de a cunoaste o minunata tara asiatica. De altfel, afluenta de romani spre Thailanda creste an de an."
n Dl Guaspar Guardia, consulul Republicii Panama la Bucuresti: "Aceasta manifestare expozitionala devine din ce in ce mai cunoscuta in mediile politice si economice din Panama. In acest moment, Panama realizeaza programe foarte interesante pentru turisti. Avind in vedere ca Republica Panama are multe insule exotice, o zona mare de padure tropicala si, nu in ultimul rind, costuri reduse, se impune drept o destinatie interesanta pentru calatorii."
n Dl Rajesh Talwar, directorul adjunct al Oficiului de Turism al Indiei: "Privim Romania ca pe o piata potentiala pentru turismul indian in anii care vor veni. De aceea, multumim Romexpo pentru oportunitatea oferita de a prezenta India amatorilor de turism si de a stabili contacte cu operatorii din turism si cu mass-media."
Cititorilor revistei "Vacanta & Calatorii" le adresam si pe aceasta cale recomandarea de a vizita Tirgul International de Turism din luna octombrie de la Romexpo, garantindu-le ca oferta pentru calatoriile viitoare va fi nu numai foarte bogata, ci si diversificata, pentru toate gusturile.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona