Aradul, membru cu drepturi depline in... Reteaua Europeana de Turism Rural
Articol
Desi putini stiu acest lucru, Aradul este singurul judet din Romania implicat in Proiectul "Retea Europeana de Turism Rural" - faza a II-a, care se deruleaza in cadrul Programului INTERREG IIIC. Realizat in continuarea proiectului Phare ECOS-OUVERTURE INTGRADEV, el are drept obiectiv prioritar dezvoltarea unei retele europene de turism rural, prin care se urmareste realizarea unei dezvoltari durabile.

La ora actuala, reteaua este formata din Portugalia - Alentejo, ca initiator de proiect, cu parteneri din Italia - Trentino, Finlanda - Laponia, Polonia - Lomza si Romania - Consiliul local al municipiului Arad, prin Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara.
Colaborarea cu coordonatorul proiectului, Apolonia Rodrigues, reprezentanta Regiao de Turismo de Evora (Portugalia), s-a desfasurat sub cele mai bune auspicii. In urma vizitei sale in Arad, in perioada 14-18 august, si in urma evaluarii de pe teren au fost propuse proiectele "Ruta vinului", "Ruta laptelui" si "Ruta apei termale". Localitatile care urmeaza sa fie incluse in acest proiect sint Moneasa, Dezna, Curtici, Dorobanti, Macea, Halmagiu, Brusturi, Halmagel, pentru desfasurarea acestui proiect in cele mai bune conditii fiind necesara implicarea comunitatilor locale in imbunatatirea infrastructurii.

Potrivit expertilor din cadrul Consiliului Local, acest proiect de dezvoltare durabila reprezinta o cale eficienta pentru promovarea produselor turistice specifice Aradului, care vor fi incadrate in circuitul national si european de turism rural.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona