Bioterra - Pagini Studentesti
Articol
Un nou proiect al revistei "Vacante & calatorii" devine realitate, incepind cu acest numar: o rubrica dedicata agroturismului, care isi propune sa aduca in atentia dumneavoastra mai multe aspecte legate de acest fenomen:

l Principalele zone agroturistice ale Romaniei si resursele lor;
l Categoriile de structuri de primire agroturistice (ferme si pensiuni);
l Eficienta economica a activitatilor agroturistice;
l Traseele agroturistice din tara noastra;
l Traditiile si obiceiurile romanilor;
l Gastronomia traditionala romaneasca.
Materialele ce vor fi prezentate sub forma acestui "Ghid agroturistic" reprezinta munca de documentare a membrilor Cercului de Agroturism care functioneaza in cadrul Facultatii de Management Agroturistic a Universitatii Bioterra Bucuresti. Acestia sint studenti si cadre didactice pasionate de acest "curent" aparut recent in cadrul fenomenului turistic national si international. In fapt, spatiul rural a fost leaganul istoric al poporului roman. Aici s-au adunat anii de glorie ca si cei de bejenie, virtutile si defectele, jertfele si sperantele de totdeauna ale poporului roman. De aceea trebuie pastrat si purtat din generatie in generatie, ca un adevarat templu al perenitatii natiunii, mai ales ca zonele rurale romanesti ofera, prin diversitatea lor, frumusete, liniste, relaxare, si reprezinta, in acelasi timp, sursa de alimente a marii majoritati a populatiei. Iata de ce, la noi, agroturismul nu este un concept tocmai nou, la 16 iulie 1973 recunoscindu-se primele 14 localitati rurale (din judetele Arges, Bacau, Brasov, Gorj, Maramures, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Vilcea) drept "sate turistice".
In acest context, membrii Cercului de Agroturism isi propun sa clarifice teoretic si practic conceptul de agroturism, definirea locului si rolului acestuia in asigurarea procesului economico - social, contributia lui la solutionarea obiectivelor in care este angajata economia romaneasca. Speram ca si dumneavoastra, cititorii fideli ai revistei, sa acceptati ideea noastra de a privi si alta "fata" a turismului romanesc.


Lector univ. dr. ing. Vergina BUIANU - Universitatea Bioterra Bucuresti
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona