Pensiunea Dorf
Articol
Sub timpla muntilor Paring, pe firul zburdalnic al riului Cerna (afluent al Oltetului) se afla o asezare rurala de stravechi mosneni, satul denumit de citeva decenii Rugetu. Acolo, sub poala merilor si a perilor isi asteapta oaspetii Pensiunea Dorf, din primavara pina toamna tirziu, inconjurata de mirajul multicolor al florilor si al fructelor in pirga sau coapte, iar iarna de haina moale a zapezilor neintinate.
Pensiunea, situata la 12 km de orasul Hurez si la 59 km de Rimnicu Vilcea, dispune de 8 locuri de cazare in 5 camere confortabile, cu grupuri sanitare proprii, televizor color si antena satelit, camera de zi, legatura telefonica internationala.
Drumetul obosit de vacarmul orasului se poate regasi privind colinele invesmintate in verdele viguros al padurilor sau animindu-si fantezia de crestele muntilor Paring, ale caror virfuri de stinca stralucesc ca niste oglinzi fermecate in oglinda soarelui.
Pensiunea poate oferi cazare si mic dejun sau, la cerere, pensiune completa, cu respectarea stricta a cerintelor ecologice. In zilele de ragaz se pot face vizite la minastirile din apropiere: Polovragi, Hurezu, (ctitorie a lui Constantin Brincoveanu) construita in cel mai autentic stil brincovenesc, Minastirea Bistrita sau Arnota, unde odihneste, in pacea vesniciei, trupul domnitorului Matei Basarab, a carui ctitorie este.
De asemenea, se pot vizita pesterile Polovragi sau Pestera Muierii, muzeul in aer liber Constantin Brancusi sau Muzeul taranului roman de la Rimnicu Vilcea, ori alte ctitorii pastrate de istorie. Dupa dorinta, se pot organiza picnicuri pe Valea Cernei, iar iarna plimbari cu sania trasa de cai.
Veniti sa va refaceti puterile si sanatatea si sa va desfatati privirea si sufletul intr-unul din cele mai tainice si pitoresti colturi ale tarii noastre - Pensiunea Dorf!
Conf. univ. dr. ing. Ghenta Mihailescu,
-Universitatea Bioterra Bucuresti
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona