Transfagarasanul, o destinatie pentru toate anotimpurile
Articol
Unul dintre cele mai frumoase trasee ale Romaniei este DN 7C, cunoscut si sub numele de Transfagarasan. Trecind de Curtea de Arges, ultima comuna inainte de intrarea in munte este Cirtisoara.
Si nu mica sa va fie mirarea daca vreo jivina a padurii va va iesi in cale, pentru ca aici animalele salbatice sint din abundenta. De altfel, unul din primele obiective turistice de pe traseu este castelul lui Vlad Tepes de la Poienari. Dar, pentru a-l vizita aveti nevoie de o buna conditie fizica, deoarece pina sus sint exact 1400 de trepte. Cu toate acestea, splendida panorama merita efortul, mai ales ca cetatea a fost de curind electrificata, iar seara lumina in care este invaluita face atractia muntelui.
Putini sint insa turistii care indraznesc sa-si petreaca aici timpul liber. Drumul este deschis doar pina la km 102, Piscu Negru, in functiune fiind doar cabanele Valea cu Pesti si Piscu Negru. Pe turistii care doresc sa se cazeze pe pontonul de pe lacul Vidraru, la km 62, ii sfatuim sa-si rezerve locuri din timp, intrucit acestea sint limitate. Pontonul are si restaurant, unde gasiti preparate traditionale, dar si din peste, oferta completata de cea a "Casei Argesene", dintre preparatele careia amintim frigarui, saramura de crap, pastrama si escalop cu ciuperci.
Pina la km 102 nu mai sint cabane sau restaurante, in schimb exista locuri de campare, pentru cei obisnuiti cu acest gen de turism. Insa, daca va suride un astfel de concediu, trebuie sa luati in calcul faptul ca in Fagaras vremea este schimbatoare.

Cristina Gredjdinoiu, Constantin Zidaru
-Universitatea Bioterra Bucuresti,
Facultatea de Management Agroturistic
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona