Trasee turistice vrIncene
Articol
Tinind cont de caile principale de comunicatie, modernizate si nemodernizate, va putem recomanda trei trasee turistice principale, care strabat o parte importanta din teritoriul judetului Vrancea.

Focsani - Cimpineanca - Odobesti - Virtescoiu - Brosteni - Mera - Andreiasu (DJ 205 - 41KM)
Ca obiective principale: renumitele podgorii viticole Odobesti; Beciul Domnesc; Masivul Magura Odobesti - deosebit de pitoresc si accesibil unei mari categorii de iubitori de frumos (este cel mai inalt deal subcarpatic din toata Moldova); Manastirea Mera - care este amintita prima data in documente la 21 august 1688.
La limita dintre localitatile Andreiasu de Jos si Andreiasu de Sus, pe un promontoriu situat pe partea dreapta a Milcovului (aproximativ 350 metri de la sosea) se afla "Focul Viu" sau "Focul Nestins", monument al naturii.

Focsani - Bolotesti - Vidra I - Valea Sarii - Birsesti - Tulnici - Lepsa. (DN 2D - 70 Km)
Valea Putnei este cea mai importanta artera turistica. Ca obiective principale puteti vizita: Casa memoriala a "Babei Vrincioaia" (Birsesti); Cascada Putnei; Rezervatia naturala Cheile Tisitei (Lepsa); Pastravaria din Lepsa (18 bazine cu o suprafata de 1200 mp.); Manastirea Lepsa.

Focsani - Tisita (DN 2 - 17 km)
Panciu - Movilitia - Fitionesti - Straoane - Racoasa - Cimpuri - Marasti - Soveja (DJ 205 F - 58 Km)
Pe acest traseu puteti vizita Biserica Sf. Nicolaie - monument arhitectural si istoric; Manastirea Trotusanu, ctitorita in 1908 (Movilita); Manastirea Musunoaiele (Straoane) constituita in 1839; Mausoleul Eroilor - Marasesti; Statiunea de odihna si tratament Soveja (altitudine 640 m); Mausoleul Eroilor - Soveja.
In organizarea si desfasurarea activitatii de turism in sate, un loc important il ocupa abordarea activitatii de dezvoltare si amenajare printr-un eficient mix de marketing, pornind de la formarea "produsului turistic" pe componente si in ansamblu, pina la stabilirea tarifelor, a canalelor de distributie si a cailor de promovare si publicitate.

Tarife generale practicate in reteaua ANTREC Vrancea
Pentru pensiuni clasificate cu una si doua margarete:
l Cazare: 8 - 15 Euro/camera/noapte;
l Masa: 8 - 12 Euro/persoana/pensiune completa;
Pentru pensiuni clasificate cu trei si patru margarete:
l Cazare: 15 - 30 Euro/camera/noapte;
l Masa: 10 - 15 Euro/persoana/pensiune completa;
Servicii optionale:
l Autoturism cu sofer (minimum 4 persoane) pentru 30-40 Km - 25 Euro;
l Microbuz cu sofer (minimum 8 persoane) pentru 30-40 Km - 37 Euro;
l Ghid-translator 11 Euro/zi;
l Degustare de sampanie (4 - 6 tipuri) - 10 Euro/persoana;
l Degustare de vinuri - 5 Euro/persoana;
La realizarea unui program "Drumul Vinului" in zona Vrancei, si, de ce nu, in zona Moldovei, se pot concepe programe de doua zile (week-end) cu degustari de vinuri, sau de 4 - 6 - 10 zile pentru toata zona Moldovei.
Un lucru important de mentionat - anual, in ultima saptamina a lunii octombrie, timp de 4 zile (in care nu lipseste sarbatoarea Sf. Dumitru) se desfasoara in Vrancea Festivalul International al Viei si Vinului, unde sint gustate vinurile din productiile anuale, acordindu-se medalii producatorilor acestora.


Toni Bostiog
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona