Chiftelute cu paste si dovlecei
Articol
Ingrediente: 1 chifla, 2 cepe, 500 g carne tocata de vita, sare, piper, 1-2 linguri mustar, 2 linguri unt topit, 1 dovlecel, 400 g paste late, 1 lingura ulei masline, 2 catei de usturoi, 450 g rosii din conserva, 1 legatura busuioc, 1 bucata parmezan.

Mod de preparare: inmuiata chifla, curatati ceapa si taiati-o cubulete. Scurgeti chifla si framintati-o cu carnea tocata si jumatate din ceapa, condimentati cu sare, piper si mustar. Faceti chiftelute si prajiti-le in untul topit.
Curatati, spalati si taiati pe lung dovleceii in fisii subtiri.
Fierbeti pastele in apa cu sare, in ultimele doua minute adaugati fisiile de dovlecei, scurgeti si treceti prin jet de apa rece.
Caliti restul de ceapa in ulei, curatati si presati usturoiul, adaugati rosiile, condimentati cu sare si piper, spalati si maruntiti busuiocul. Puneti deoparte doua-trei frunzulite si restul adaugati-l la sos.
Pe farfurii aranjati pastele cu dovlecei si chiftelutele. Turnati sosul, dati pe razatoare parmezanul si ornati cu restul de busuioc.

Student Roxana Marinescu,
Universitatea Bioterra Bucuresti, Facultatea de Management Agroturistic
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona