Complex balnear BRADUL **
Articol
Este asezat in renumita Vale a Zinelor din statiunea Covasna (la 35 km de Sfintu Gheorghe, 60 km de Brasov si 250 km de Bucuresti), judetul Covasna, la 564 m altitudine. Cadrul natural placut si relaxant, determinat de climatul subalpin moderat, si apele minerale miraculoase, care dau Covasnei renumele de "Statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate", au impus Complexul Bradul drept un reper important, atit pentru suferinzii de afectiuni cardio-vasculare, hepato-biliare, urologice, de nutritie si metabolism, ginecologice sau ale tubului digestiv, cit si pentru turisti sau cei interesati de tratamente geriatrice, respectiv cure antistres.
Acces: rutier si feroviar. Se poate merge pe autostrada Bucuresti - Brasov - Baia Mare, pe DN 11 pina in comuna Reci, apoi pe drumul judetean modernizat din Tirgu Secuiesc. Cel mai apropiat aeroport este cel din Bacau, aflat la 150 km.
Factori naturali de cura:
l izvoare cu ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, feruginoase, calcice, magneziene, hipotonesi hipertone
l emanatii carbogazoase si radonice
Contraindicatii: afectiuni acute si cronice, tumori maligne, boli infectioase
Capacitate de cazare: 186 de locuri, dispuse in 87 de camere duble, 2 single si 5 apartamente. Toate camerele dispun de telefon, televizor color, tv cablu, frigider.

Dotari pentru tratament: Complexul dispune de o baza proprie, echipata cu aparatura moderna adecvata pentru:
l bai calde cu ape carbogazoase;
l mofete;
l cura interna cu ape minerale - buvete;
l aerosoli si inhalatii;
l electroterapie, fizioterapie si hidroterapie;
l masaje;
l cultura fizica medicala.
Facilitati si servicii:
l un restaurant clasic - 120 de locuri;
l bar de zi;
l bar de noapte.
Agrement: terenuri proprii de sport, excursii in imprejurimi, plimbari la "Cetatea Zinelor", care se afla pe un deal in apropierea localitatii ce margineste valea cu acelasi nume (cetatea a fost construita in timpul domniei lui Burebista), iar iarna practicarea unor sporturi de sezon. Luna septembrie, cind au loc manifestari dedicate Zilelor statiunii Covasna, aduce cu sine un tirg de toamna, concursuri sportive si folclorice, muzica de promenada, parada fanfarelor si a majoretelor, expozitii de carti, de trofee vinatoresti, de autoturisme, o parada a atelajelor hipo, surprize gastronomice si splendide focuri de artificii.

Complexul
balnear Bradul**
Aleea Zinelor nr. 10
Covasna, Judetul Covasna
Romania
Tel: 0040-267-340.081
Fax: 0040-267-340.030
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona