infoTurism - Australia
Articol
Denumire:
Commonwealth of Australia
Suprafata: 7,68 milioane kmp
Populatie: 19,5 milioane de locuitori (92% caucazieni, 7% asiatici, 1% aborigeni)
Capitala: Canberra
Limbi de circulatie: engleza
Religie: 75% crestini, 1% musulmani, 1% budisti, 0,5% mozaici
Forma de guvernare: Guvern independent, membru al Commonwealth-ului
Seful statului: Guvernatorul general - Michael Jeffery
Prim ministru: John Howard
Ora locala: GMT/UTC +10 (Ora estica standard), GMT/UTC +9.5 (Ora centrala), GMT/UTC +8 (Ora vestica standard)
Cod telefonic: 61
Electricitate: 220-240 V
Sistem de masurare: metric
Moneda: dolarul australian
Perioada de vizitare: tot timpul anului. Vara (decembrie - februarie), caldura poate deveni inabusitoare, dar este o vreme superba pentru plaja. In nord, sezonul cald este extrem de umed, si marea se umple de meduze. Iarna (iunie - august) ofera numeroase perspective de schi in nord-vest si Victoria. In timpul toamnei si primavara vremea este blinda.
Zboruri: de la Londra sau Frankfurt se poate ajunge la Sydney in 21 de ore si 55 de minute; via Singapore in 7 ore si 15 minute; iar de la Los Angeles, in 13 ore si 30 de minute. Unele linii de croaziera pentru calatorii in jurul lumii au opriri si in Australia.
Masa: 5-10 dolari, regim auster; 10-25 dolari - o masa regulata; peste 25 de dolari, la un restaurant elegant.
Cazarea: 10-30 dolari la 1-2 stele, 30-100 dolari la 3-4 stele si peste 100 de dolari la 5 stele.
Nota: Daca va cazati, insa, in hosteluri sau caravane (rulote sau camping) si va preparati singur mincarea, nu depasiti 35-45 dolari australieni pe zi. Singura problema, costisitoare de altfel, o constituie transportul, deoarece distantele sint uriase in Australia. Daca intentionati sa va miscati putin, sa mincati doar o data sau de doua ori pe zi si sa va cazati la 1 - 2 stele, pretul calatoriei poate ajunge la doar 85 de dolari pe zi. Daca sejurul se prelungeste, insa, la citeva saptamini, si calatoriti mult, pe distanta mari, deci cu avionul, veti depasi lejer 170 de dolari pe zi.
Cartile de credit: Visa si MASTER CARD sint acceptate pretutindeni, devenind chiar o necesitate daca doriti sa inchiriati un autovehicul. De asemenea, exista ATM-uri peste tot, care accepta si carduri Cirrus.
Bacsisul: este un obicei raspindit in Australia, in special in cafenelele si restaurantele din marile orase. Valoarea acestuia ajunge de obicei la 10-15% din valoarea consumatiei.
Sarbatori publice: Craciunul este o parte importanta a vacantei de vara, o perioada extrem de aglomerata in Australia. La fel sint de altfel si perioadele in care au loc festivaluri ale artelor - drama, dans, muzica si arte vizuale. Marele Festival din Sydney, care are loc in ianuarie, este momentul in care se desfasoara o serie de evenimente inedite - concerte in aer liber, teatru pe strada si focuri de artificii. La inceputul lunii martie, in anii impari, are loc "Festivalul Artelor" din Adelaide, iar in cei pari, "Womadelaide", un regal de muzica si dans. Melbourne are un "Festival de Comedie" in Aprilie, cel mai mare "Festival al Scriitorilor" din lume, in septembrie si fabulosul "Melbourne International Festival" in octombrie. Exista, de asemenea, si festivaluri ale artei aborigene - "Stompen Ground Festival" are loc in octombrie in Broome, iar "Barunga Wugularr Sports & Cultural Festival" se desfasoara in Katherine, in iunie. Nici sportul nu este uitat in Australia, celebrindu-se "Darwinas Beer Can Regatta", "Henley-on-Todd", cursa de iahturi Sydney to Hobart, campionatul de tenis Australian Open, Australian Grand Prix, Australian Rules Football si Melbourne Cup. Pina si homosexualii au festivalurile lor in Australia, celebre fiind Gay & Lesbian Mardi Gras - februarie/ martie - si Midsumma Festival - ianuarie/ februarie.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona