"Superlative" pentru... 5 ani de "Vacante & calatorii"
Articol
Text: Anne-Mary Nechita
foto: Silviu Pavel

Noul an aduce revistei "Vacante & calatorii" un motiv de sarbatoare in plus. Se implinesc cinci ani de la aparitie, cinci ani de satisfactii si impliniri, in care am reusit, nu fara oarecare opinteli, sa punem bazele unei traditii.

Am incercat in permanenta sa prezentam turismul deopotriva ca eveniment si stare de spirit, sa stimulam adevarata competitie atit pe piata presei de specialitate, cit si pe cea de travel si, in primul rind, sa ne apropiem si sa ne fidelizam un public cititor de inalta tinuta. In acest scop am initiat o serie de proiecte si manifestari de impact, menite sa popularizeze anumite concepte si situatii cu care se confrunta turismul romanesc si sa stimuleze interactiunea eficienta intre operatori si turistul obisnuit. Amintim aici cu indreptatita mindrie proiectele de reabilitare a cabanelor din Carpati, de redescoperire a Romaniei autentice, cu locurile, traditiile si obiceiurile ei aproape necunoscute. De asemenea, nu putem uita nici de "School Tour", dedicat tuturor elevilor, inaugurarea unui club "Vacante & calatorii" ori lansarea unor site-uri de turism si emisiuni TV de prestigiu. Si pentru ca am considerat drept tinta finala incurajarea dezvoltarii durabile a turismului national, am promovat acest obiectiv in cursul a numeroase simpozioane si seminarii inter si intra-judetene.

Evenimentul care insa ne-a permis sa producem un spectacol de inalta tinuta, neuitind sa fim obiectivi si echidistanti, a fost, este si continua sa fie "Superlativele Vacante & calatorii". Am reusit astfel sa facilitam recunoasterea publica a primelor rezultate din industria turistica, sa prezentam si sa premiem valorile, creind veritabile ierarhii in domeniu, dovedindu-se un moment de bilant.

Asa cum v-am obisnuit, aniversarea noastra va fi marcata prin organizarea "Superlativelor" in februarie, prilej cu care vor fi premiate cele mai interesante realitati turistice si performante din domeniul turistic, la nivelul anului 2004. Evenimentul va reuni peste 100 de personalitati din domeniul turismului, fundatii si asociatii de specialitate, VIP-uri, oameni de arta, cultura, mass-media, sport, personalitati politice si importanti lideri de pe segmentul travel, desfasurindu-se sub forma unui spectacol de sunet si lumina, intr-un format inedit si intr-un stil nonconformist. Gala va constitui, ca si in editiile precedente, punctul culminant al serii, avind ca amfitrion o vedeta de televiziune. Ea va gazdui decernarea a zece categorii de premii, dupa cum urmeaza:
l Eveniment turistic
l Calatoria VIP a anului
l Statiune
l Produs turistic estival
l Produs turistic de iarna
l Restaurant & hotel
l Comunitate
l Agentia de turism a anului
l Proiecte
l Premiul de excelenta

Institutiile, companiile, organizatiile, proiectele si programele prezentate in revista se inscriu automat in cursa pentru decernarea premiilor "Superlativele Vacante & calatorii". Premierile vor fi insotite de momente artistice speciale sustinute de nume de prestigiu, intreg spectacolul beneficiind de aranjamente muzicale proprii, scenografie, regie, amenajari interioare si fiind transmis la o ora de maxima audienta, pe principalele posturi de televiziune.

Pentru o imagine mai clara, sa ne amintim impreuna de inceputuri, de editia 2002 de la Holiday Inn Sinaia, cind am fost pionieri. Am facut atunci primul popas la Tohani - Filipestii de Padure si am recompensat "Drumul vinului", dupa care au urmat, nu fara dezbateri indelungate, statiunea Slanic Prahova la sectiunea "Produs turistic", comuna Brebu la "Comunitatea turistica a anului", BCR, Banca Ion Tiriac si Banc Post la "Premii speciale", Club Scandinavia la "Hoteluri", "Casa Vernescu" la "Restaurante" si Romantic Travel la "Agentii de turism". "Calatoria VIP a anului" a fost desemnata expeditia lui Florin Chiriac, Razvan Spiridon si Monica Birladeanu la Marea Rosie, in timp ce premiul pentru mass-media a fost suflat de Antena 1 Sinaia, iar cel de excelenta de fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon.

2003 a impus "Superlativelor" o noua locatie, si cum decorul hibernal o impunea, am optat in unanimitate pentru o destinatie de basm - Balvanyos. Asa ca "ostilitatile" s-au purtat pe teren neutru, la Hotelul Best Western, cistigatorii fiind: "Romexpo", MTCT si organizatiile de profil pentru TNT 2003, la "Evenimentul turistic al anului", Ducu Bertzi, la "Calatoria VIP a anului", consiliile judetene din Harghita si Covasna pentru Drumul Apelor Minerale APEMIN la "Proiectul turistic al anului 2003", Primaria Vatra Dornei pentru "Porniti Plugul, Feti-Frumosi" la "Produsul turistic de iarna", si cea din Tulcea la "Produsul turistic estival" . Hotelul anului 2003 a fost desemnat lantul Danubius, la restaurante s-a detasat vizibil lantul Burebista, iar Touring Europabus Romania a primit laurii la "Agentia de turism a anului 2003". Lider in topul preferintelor romanilor la sectiunea statiuni a fost nimeni alta decit Baile Herculane, in timp ce comunitatea cea mai activa s-a dovedit sectorul 3 al Capitalei. Premiul de excelenta a revenit, pe buna dreptate, presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Rovana Plumb, "responsabila" de controlul efectuat in 2003 in structurile turistice de cazare si alimentatie publica. Dar, mai ales, "vinovata" de confortul sau disconfortul turistilor. Premiul mass-media a plecat in 2003 la TVR, care a demonstrat cu prisosinta ca sta toata ziua cu "ochii" pe turism. La sectiunea "Premii speciale" a fost mare "aglomeratie", cap de lista fiind Nicu Radulescu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, urmat de proiectul "Redati culorile Putnei", lansat de lantul hotelier Continental in memoriam Stefan cel Mare, Banc Post pentru cardurile de vacanta, Best Western pentru ca a demonstrat in repetate rinduri ca este o solutie perfecta pentru relaxare si recreere, statiunea Mamaia si compania Turism Oltul SA.
Cam atit despre ce a fost. Va asteptam in februarie la "Superlative" cu un spectacol care o sa va cinte si o sa va incinte. Pina atunci, lectura placuta!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona