Industria schiului de ultima ora
Articol
In ultimele decenii s-a depasit de mult conditia banala a schiului de lemn. Astazi se folosesc tot felul de aliaje solide (titan, de exemplu) spre a conferi schiului in sine rezistenta si elasticitate, conditii esentiale pentru o buna alunecare si prevenire a accidentelor pe pirtie. Astazi schiul a trecut de la faza de utilitate la cea de agrement si sport. Iar industriile de profil se intrec in a scoate pe piata modele noi si cit mai performante. De la magazinul Himalaya (din Bucuresti) am aflat informatii de ultima ora. Filozofia oricarei companii de profil este ca fiecare schior sa beneficieze de tehnologii si inovatii care sa duca la echipamente performante potrivite siesi. Dezvoltarea conceptelor si producerea lor sub un singur acoperis fac posibil ca sistemul schi-legatura-clapar sa fie perfect adaptat tuturor tipurilor de schiori. Schiorii de performanta, entuziastii, freestylerii si freeriderii, incepatorii si avansatii, femeile, copiii si juniorii, cu totii vor beneficia de ultimele concepte ale firmelor in materie: Rossignol, Salomon, Atomic, Fischer, Elan etc.
Atomic a ajuns la cea de-a cincea generatie de tehnologie BETA - utilizata atit in gama competitie-performanta, cit si de agrement. Salomon si-a propus pentru aceasta iarna schiuri pentru progres imediat si altele pentru orice tip de teren, folosind trei tehnologii fata de forma si constructia schiului si sistemul "pilot".
A introdus doua noi generatii: STREETRACER - un schi combinat si SCRAMBLER - un modern 4 x 4 de "multi activity". Rossignol si-a simplificat colectia inlocuind doua concepte cu unul singur: ZENITH - care a preluat caracteristicile comune gamelor anterioare, rezultind un schi extraordinar. Fischer propune pentru iarna 2004-2005 doua noi game RX si S MOVE, cu un "look" fantastic si calitati excelente adaptate nivelului fiecarui schior. Tehnologiile din segmentul recreational sint abordate de fiecare producator din perspective: distractie maxima cu efort minim, datorita formei, flexibilitatii si lungimii schiurilor, confortul si performantele claparilor, sistemelor de securitate a legaturilor, materialele betelor. Ultimele tehnologii ale departamentelor cercetare-dezvoltare in privinta claparilor doresc sa raspunda tuturor tipurilor de schiori de toate nivelurile. Conditiile generale pe care le indeplinesc acestea sint legate de confortul maxim al piciorului, precizie in transmiterea miscarii, performanta, usurinta la introducerea piciorului in clapar, greutate specifica, flexibilitate, design, sisteme antisoc, volum interior, plus alte detalii tehnice. Majoritatea producatorilor pun un accent deosebit pe design, in raport cu tendintele actuale ale tuturor generatiilor de schiori.
De la schiul de lemn si pina la schiul modern de astazi au trecut milenii. Zapada doar, in linii mari, a ramas aceeasi. Pirtiile s-au modernizat si ele pentru a raspunde tuturor exigentelor. Asadar, avintati-va pe schiuri!
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona