Partia BUSTENI
Articol
Pirtia de schi Kalinderu, cea mai moderna, la ora actuala, din Romania, este amplasata pe versantul masivului Caraiman, dominat de Crucea eroilor neamului, la circa 1 km de DN 1, respectiv centrul statiunii. Drumul de acces la ea s-a modernizat in cadrul aceluiasi proiect, ceea ce permite accesul auto pina la statia de imbarcare.

Date tehnice ale principalelor obiective

Instalatie de transport pe cablu
Pirtia Kalinderu dispune de un telescaun cu cuplaj automat cu o lungime de 1070 m si diferenta de nivel 295 m. Capacitatea de transport este de 1200 persoane/ora si va lucra in regim permanent - iarna si vara. Vehiculele, sub forma de scaune cu patru locuri, se decupleaza si se cupleaza automat de cablul purtator-tractor la intrarea si respectiv la iesirea din statii. Vehiculele sint prevazute cu copertina transparenta care se cupleaza si se decupleaza automat la imbarcarea, respectiv debarcarea schiorilor. Timpul de urcare este de trei-cinci minute.

Instalatie de produs zapada
Pentru asigurarea unor conditii optime de practicare a schiului de-a lungul intregului sezon (15 decembrie - 31 martie), pirtia este dotata cu o instalatie de produs zapada, pe toata lungimea ei, cu 21 de hidranti si patru tunuri de zapada. Apa necesara este captata din piriul Valea Alba, stocata intr-un rezervor de 5 milioane litri si pompata la o presiune de 10-40 de bari la tunurile de zapada.

Amenajarea pirtiei de schi
Prin amenajarea pirtiei existente s-a urmarit aducerea ei la standarde internationale pentru concurs si agrement. Pirtia are o lungime de 1300 m, o panta medie de 37% si latimea medie de 40 m. Pirtia are doua variante de sosire, una pentru avansati si cealalta pentru incepatori.
Profilarea pirtiei, finisarea suprafetei, practicarea rigolelor pentru scurgerea apei si acoperirea intregii suprafete cu covor vegetal asigura conditii excelente pentru practicarea schiului de performanta si de agrement.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona