Obiective
Articol
Lacase de cult
Biserica Ortodoxa Sirba "Sfintii Petru si Pavel" - Calea Timisorii 33
A fost ridicata intre anii 1812 si 1821 in stil baroc si a fost declarata monument de arhitectura, iar Casa parohiala a fost construita in anul 1725. Initial, casa a adapostit o manastire franciscana si este considerata cea mai veche casa din Arad.

Biserica Evanghelica Luterana -Bd. Revolutiei 61
A fost ridicata in anul 1906 in stil neogotic, dupa planurile arhitectului Ludovic Szantay, fiind cunoscuta si sub numele de "Biserica Rosie" datorita exteriorului din caramida rosie slefuita. Turnul principal al bisericii are o inaltime de 46 m.

Biserica Ortodoxa Sirba "Sfintii Petru si Pavel" - Piata Sirbeasca 1
Biserica realizata in stilul barocului timpuriu a fost construita intre anii 1698 si 1702 si restaurata in 1790. Turnul sau, realizat din placi de bronz, este executat in stil rococo. In virful turnului se afla o cruce care a fost fixata pe un glob.

Catedrala Ortodoxa Romana "Sf. Ioan Botezatorul" - Piata Catedralei 1
A fost construita intre anii 1862 si 1865 in stil baroc, dupa planurile arhitectului Antoniu Gzigler. In 1966, interiorul catedralei a fost decorat cu fresce in stil bizantin de catre pictorul Eremia Profeta.

Catedrala Romano-Catolica -
Bd. Revolutiei 96 A
A fost construita intre anii 1902 si 1904 in stil renascentist, dup a planurile arhitectului Emil Tabacovics si impresioneaza prin monumentalitatea coloanelor, respectiv stilul boltit, in care a fost realizata intrarea principala. O copie a sculpturii celebre Pieta a lui Michelangelo, aflata la Catedrala "San Pietro" din Roma, se afla deasupra portii de acces din catedrala.

***
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona