RETETE TRADITIONALE
Articol
Aspic
Aspicul este o supa foarte concentrata, care devine ca o gelatina cind este racita. Se foloseste la acoperirea unor preparate culinare.
Ingrediente: picioare de vitel, picioare de vita, cap de porc sau maruntaie de pui (picioare, gituri, aripi), ceapa, morcov, patrunjel, cimbru, foi de dafin si 2 catei de usturoi.
Mod de preparare: se pun la fiert in apa ce depaseste cu 10 cm nivelul carnii. Se aduna spuma si se lasa sa fiarba foarte incet, pina se desprinde carnea de pe oase si supa devine cleioasa. Cind este gata se strecoara, se lasa la limpezit si apoi se consuma.

Paste cu trei feluri de brInzA
Ingrediente: 300 g paste, 125 g brinza de burduf, 125 g brinza de vaci, 50 g parmezan ras, 25 g unt si 3 linguri de lapte.
Mod de preparare: fierbeti pastele in apa usor sarata timp de zece minute. Separat, amestecati untul cu laptele si cele trei sortimente de brinza. Adaugati un praf de piper negru. Dupa ce ati scurs pastele, amestecati totul si tineti pe foc pina incepe sa se topeasca brinza de burduf. Se serveste imediat.

PlAcintA cu mere Si bezea
Ingrediente: 210 g unt, 4 oua separate, 120 g zahar, 2 kg de mere, 300 g faina, o lingurita scortisoara.
Pentru bezea, aveti nevoie de 4 albusuri si 6 linguri de zahar.
Mod de preparare: untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga cele 4 galbenusuri si faina. Se intinde in tava si se coace circa 90%. Se presara pesmet peste aluat cit sa-l acopere bine, se adauga merele, scortisoara si din nou se presara pesmet. Se adauga bezeaua si se baga din nou la cuptor.


Student Roxana Marinescu,
Universitatea Bioterra Bucuresti,
Facultatea de Management Agroturistic
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona