Stiati ca...
Articol
Cea mai spectaculoasa forma de relief de pe culmea muntilor vulcanici Gutii, din nordul tarii, reprezentind o portiune dintr-un vechi crater vulcanic, este Creasta Cocosului, avind circa 200 m lungime?

Prima harta a Tarii Romanesti a fost intocmita in anul 1700 de catre marele invatat Constantin Cantacuzino?

Cele mai bogate zacaminte de aur din Romania se afla in Carpatii Occidentali, in perimetrul Baia de Aries, Baia de Cris, Bucium, Rosia Montana?

Cel mai important zacamint de sare din Romania este cel de la Tirgu Ocna, exploatat inca din antichitate, cu cele doua masive de sare, cel apusean, Gura Slanic - Carbunaru, si cel rasaritean, de-a lungul piriului Vilcica?

In Retezat se afla 82 de lacuri, aproape toate de origine glaciara, dintre care unele sint si cele mai mari lacuri din Carpati?

Cea mai nordica localitate din tara noastra este Horodistea, judetul Botosani?

Cel mai vechi pod din tara noastra a fost construit in vremea lui Stefan cel Mare, la Borzesti, pe riul Trotus?

Lacul Ursu de linga Sovata, cu o suprafata de 4,5 hectare, este un lac sarat unic in lume, pentru ca la suprafata apa sa, adusa de trei piraie, are o concentratie de sare mai redusa, iar spre fund ea devine din ce in ce mai sarata?

Exista in judetul Vrancea ,,Focul Viu" de la Andreiasu de Jos, un monument al naturii constind din emanatii de gaze care ard in permanenta?

Primul vapor romanesc a fost construit la Giurgiu in anul 1864 si a purtat numele Romania?

Vrancea este singura zona din tara unde se fac - rar, dar se mai fac - papusi de cas?


Student Mihaela Dinu,
Universitatea Bioterra Bucuresti, Facultatea de Management Agroturistic
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona