Info Turism
Articol
Premiile AJTR pe 2004 s-au decernat in... Pivnitele Rhein
Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania a organizat, la Pivnitele Rhein din Azuga, gala de premiere a profesionistilor si ziaristilor din turism pe 2004. Evenimentul, ajuns anul acesta la cea de-a IX-a editie, a fost structurat pe doua sectiuni - prima dedicata personalitatilor din domeniu, cealalta - jurnalistilor.
Cei mai importanti laureati au fost presedintele ANT, Nicu Radulescu, caruia i s-a decernat premiul "Romania, mereu surprinzatoare".
La "Sectiunea pentru ziaristii de turism" s-au acordat premiile: "Cap limpede" - cotidianului Economistul, pentru complexitatea abordarii industriei ospitalitatii, "Vedeta pe sticla" - postului Realitatea TV, pentru emisiunea "Zile de vacanta", "Romania pitoreasca" - postului Radio Romania Actualitati, "Calator prin tara mea", lui Mircea Petru Suciu, pentru volumul de reportaje "Ananana", "Miracolul imaginii", publicistului Alecu Renita, pentru albumul "Moldova pitoreasca".
Premiul "Anda Raicu", acordat pentru performante promitatoare in profesie, a revenit Monicai Cimpan, de la saptaminalul "Bursa". Alte premii au fost acordate lui Ion Lazar de la Caro Club Bucuresti, Hotelului Rex din Mamaia, grupurilor CNIT - THR CG si Pro Confort, Cramelor Halewood - Prahova, firmei Karpaten Turism, ANTREC si Primariei Azuga. Revista "Vacante & calatorii" a intrat in posesia unui premiu aniversar, decernat cu ocazia implinirii a cinci ani de existenta.

Dupa Caucaz, High Alps 2005
Catalin Vrabie, Alin Cristescu, Marius Simina si Gabriel Florescu, alpinistii care au cucerit Caucazul in 2004, au decis anul acesta sa ia cu asalt inaltimile Alpilor, din Wallis (Franta si Elvetia) si Bunden (Franta). Botezata simbolic "High Alps 2005", expeditia se va desfasura intre 1 si 28 august si va traversa creasta principala a masivului Monte Rosa (care contine patru virfuri de peste 4.000 m) si va urmari atingerea virfurilor Matterhorn (4.478m), respectiv Mont Blanc (4.807m), primul fiind considerat printre cele mai dificile virfuri din Alpi, iar cel de al doilea, cel mai inalt.
Firmele sau persoanele interesate pentru o eventuala sponsorizare pot obtine relatii de la Catalin Vrabie: 0723.689.314, vcatalin@apid.snspa.ro.

FRTS si Primaria Busteni va invita la carnaval
Busteniul va gazdui, in perioada 4 - 6 februarie 2005, cea de-a XI-a editie a Carnavalului Zapezii, respectiv Campionatul National al Cluburilor de Turism din Romania. Desfasurate pe pirtia de schi Kalinderu si la Casa de cultura, evenimentele sint sustinute de Federatia Romana de Turism Sportiv, in colaborare cu Primaria Busteni. Potrivit organizatorilor, prima zi se va deschide cu o proba de diason si prezentarea montajelor video ale cluburilor participante. Pe 5 februarie se vor realiza afisaje cu lucrari de grafica, caricatura, afis ecologic si fotografie, se vor sustine probe practice de genul trecerii printr-o zona de avalansa si modul de supravietuire, tirului cu aer comprimat, saniusului si schiului, crosului montan. Demonstratii sportive de inalta tinuta vor fi oferite de echipele Salvamont Busteni si Salvamont Sinaia. Carnavalul propriu-zis va incepe simbata, 5 februarie, in jurul orei 13:30, si va fi continuat cu un program cultural-artistic oferit de cluburile de turism. Ultima zi este dedicata unor probe surpriza, demonstratii in caz de dezastre si calamitati si festivitatii de premiere a "Carnavalului zapezii". Informatii suplimentare se pot obtine de la Cornel Habara - 0727.023.286; 0788.481.950.

Peste 50 de milioane de pasageri au zburat cu Lufthansa
Anul trecut, Lufthansa a transportat peste 50 de milioane de pasageri, ceea ce reprezinta cea mai mare cifra anuala de pasageri din istoria companiei aeriene, care isi sarbatoreste anul acesta cea de-a 50-a aniversare. Din ianuarie pina in decembrie 2004 traficul inregistrat a fost de 50,9 milioane de pasageri, cu 12% mai mult decit in perioada similara a anului anterior. In acelasi timp, capacitatea de zbor a crescut cu 13,4%, iar venitul pasageri/ kilometru cu 14,7%, depasind astfel pentru prima data cifra de 100 de miliarde. In ceea ce priveste gradul de incarcare, acesta a cunoscut un trend ascendent de 0,9%, ajungind la un total de 74%.

La start, "Campionatul Mondial de Schi Militar"
In perioada 20-27 februarie, la Predeal, se va desfasura cea de-a 47-a editie a "Campionatului Mondial de Schi Militar". Printre probele de concurs se numara slalomul urias, schi fondul (10 km fete si 15 km baieti), biatlonul stafeta (7,5 km fete, 10 km baieti) si patrula (15 km fete, 25 km baieti). Cei interesati pot obtine detalii de la Centrul de informare si promovare a turismului Predeal - Tel/ fax: 0268 - 455.330, e-mail: contact@predeal.ro, www.predeal.ro.

Alba lanseaza noi statiuni turistice
Localitatile Arieseni, Albac, Girda si Rimetea din zona Muntilor Apuseni, judetul Alba, au inceput demersurile pentru obtinerea statutului de statiune turistica. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, administratiile locale au inceput intocmirea documentatiilor necesare pentru a solicita Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului acordarea statutului de statiune turistica.

Mediasul are un nou Centru de informare turistica
Agentia Passpartout din Medias a preluat centrul de informare turistica in urma unui acord incheiat cu primaria. Potrivit contractului incheiat, agentia se obliga sa furnizeze informatii turistice, economice, de inters monden si public tuturor celor interesati sau aflati in vacanta in municipiul Medias si imprejurimi. Astfel, detalii se vor putea obtine la telefon/fax: 0269.839.681.

Romania si Brazilia au renuntat la vize
In baza celor convenite cu ocazia discutiilor dintre primul-ministru al Romaniei si vice-presedintele Republicii Federative a Braziliei, Jose Alencar Gomez Da Silva, a fost semnat recent Acordul de eliminare a vizelor intre Romania si Brazilia. Acordul a fost ratificat de George Ciamba, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, si de omologul sau brazilian, Samuel Pinheiro Guimaraes. De la data intrarii in vigoare a acordului, cetatenii romani au putut calatori in Brazilia fara vize, pentru perioade care nu depasesc 180 de zile intr-un an, iar cei brazilieni in Romania pentru maximum 90 de zile intr-un interval de 6 luni.

Bucurestiul continua expansiunea... hoteliera
Grupul spaniol NH Hotels va intra anul acesta pe piata romaneasca, o data cu deschiderea primului hotel in Bucuresti, ca parte a strategiei sale de extindere in Europa de Est. Se asteapta ca el sa poarte numele de "NH Bucharest" si sa fie inaugurat in primavara aceasta in apropierea Palatului Parlamentului. Potrivit managementului, hotelul va beneficia de 78 de camere, doua sali de conferinte cu 40 de locuri, un centru de fitness si un restaurant pentru 50 de persoane. Grupul NH Hotels este al treilea lant hotelier european pe segmentul de business, avind 240 de unitati in Europa, America Latina si Africa.

Maramuresul mizeaza pe "Turism, Traditii si Cultura"
In perioada 20-25 mai, Camera de Comert si Industrie Maramures organizeaza la Centrul de Instruire si Marketing cea de-a II-a editie a manifestarii expozitionale "Turism, Traditii si Cultura", specializata pe turism. Evenimentul se va dovedi un prilej excelent de promovare a ofertei si cererii agentiilor de turism, tour-operatorilor, hotelurilor si pensiunilor rurale, a traditiilor, obiceiurilor maramuresene si a gastronomiei traditionale. Aceasta a doua editie va fi structurata in jurul unor manifestari ce vor include: prezentari de firme, bursa de afaceri, mese rotunde, seminarii, programe artistice si culturale. Piesa de rezistenta o va reprezenta "Salonul Trei Generatii", unde artizani si mestesugari vor oferi adevarate demonstratii de virtuozitate. Informatii suplimentare veti gasi la Camera de Comert si Industrie Maramures, persoana de contact Delia Talos, tel.: 0262.221.510.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona