Din Zaganu" pina-n Bratocea"
Articol
Privit in ansamblu, Ciucasul este alcatuit din doua culmi principale: - Culmea Bratocea - Ciucas, in partea de nord a masivului, si Culmea Gropsoarele - Zaganu, in partea de sud, fiind mijlocite de Muntele Chirusca, o culme mai joasa cu suprafete netede.
Podoabele Ciucasului
Calatorul ce strabate Ciucasul va ramine cu siguranta uimit de straniile forme ale colosilor de piatra, adevarate podoabe" ale masivului.
Culmea Ciucas are cea mai mare altitudine din masiv (Virful Ciucas, 1954 m), in jurul caruia predomina relieful ruiniform - Babele la Sfat - Mina cu Cinci Degete - ciuperci si multe alte formatiuni, una mai ciudata decit alta, pe linga care se adauga puternicele abrupturi din partea de vest. Toate acestea fac din aceasta parte a masivului cea mai spectaculoasa zona a Ciucasului.
Grohotisuri, pinteni stincosi, cu un relief masiv si greoi dar cu excelente puncte de belvedere sint principalele caracteristici ale portiunii de sud a masivului - Culmea Gropsoarele - Zaganu.
Desi are un peisaj spectaculos si dur, Ciucasul este un masiv ce poate fi strabatut in mare parte si pe timp de iarna; pentru cei mai putin pregatiti recomandam a se vizita doar portiunea de mijloc a masivului care este mai acesibila in conditii neprielnice.
Cai de acces
Accesul catre poalele masivului se face relativ usor din aproape toate directiile.
In prezent se poate ajunge cu masina pina la Cheia si la cabana Muntele Rosu, pe sosea modernizata, sau la Poiana Valea Stinei, pe un drum pietruit. Majoritatea turistilor ce cutreiera Ciucasul patrund in masiv prin Valea Teleajenului care reprezinta principala cale de acces spre Ciucas. Pentru cei ce doresc sa mearga cu trenul, accesul pe calea ferata se incheie in localitatea Maneciu dupa care pot lua rata locala sau, si mai bine, pot incerca autostopul.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona