RETETE TRADITIONALE
Articol
In acest numar va propunem doua retete de prajituri de casa, pe cit de simple, pe atit de gustoase. Incercati-le!

Cornulete cu nuca
Ingrediente: o cana de untura, un cub de drojdie, un praf de sare, 150 g de zahar, doua cani de lapte batut, faina si nuca macinata.

Mod de preparare: untura, drojdia, sarea, zaharul si laptele se amesteca, apoi se adauga faina cit sa iasa un aluat ca de piine. Se lasa o jumatate de ora la dospit, apoi se intinde o foaie si se taie fisii cu ruleta. Pe fiecare fisie se pune nuca macinata, se ruleaza cornuletele si se asaza intr-o tava unsa in prealabil cu margarina. Tava se baga la cuptor, la foc potrivit, iar cind sint gata se pudreaza cu zahar farin si zahar vanilat. Pofta buna!

Prajitura cu biscuiti si crema de budinca
Ingrediente: 500 g de biscuiti populari, 5 linguri cacao, 3 plicuri de budinca (ciocolata cu rom, vanilie si caramel), 3 plicuri zahar vanilat, 100 g de stafide, 400 g de zahar, 6 oua, ciocolata rasa pentru ornat.

Mod de preparare: se asaza biscuitii in doua straturi, pina se umple tava. Din 5 linguri zahar, cacao si 500 ml apa se face un sirop care se toarna fierbinte peste biscuiti. In budinci se mai adauga cite 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, stafide si cite 2 galbenusuri si, apoi, se pun fierbinti peste biscuiti, dar pe rind. Pofta buna!
Student Roxana Marinescu,
Universitatea Bioterra Bucuresti,
Facultatea de Management Agroturistic
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona