Informatii utile
Articol
Urcare: Sinaia (Cota 2000) - telecabina - 15 minute; Curmatura Virfului cu Dor - Valea Izvorul Dorului - Muntele Nucetu - Cabana Bolboci (marcaj - banda galbena; 2-2 1/2 h)
Coborire: Cabana Bolboci - Cabana Padina - Hotel Pestera (sosea -, cruce albastra). Hotel Pestera - Saua Cocona - Cabana Piatra Arsa (marcaj - banda albastra, doua ore). Cabana Piatra Arsa - Cota 2000 (marcaj banda galbena, aproximativ o ora) Cota 2000 - Sinaia (telecabina).
Echipament: Ca urmare a duratei lungi si a gradului mediu de dificultate, este bine sa fim pregatiti. Echipamentul consta din rucsac, bocanci, parazapezi, sosete de lina (bumbac), canadiana impermeabila, hanorac, caciula, manusi; sac de dormit. Nu uitati ochelarii de soare.
Alimentatia: Trebuie sa fie corespunzatoare efortului depus. Substantele necesare organismului (proteine, lipide, glucide, vitamine, minerale) nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra, si nu uitati de apa (aportul de apa trebuie sa fie in echilibru cu eliminarile care se fac).
Sfaturi: ?Paza buna, trece primejdia rea!?
Nu programati o excursie in munti, daca nu aveti o sanatate buna.
Evitati sa mergeti singur si calculati-va timpul in asa fel incit ascensiunea sa se faca in pas constant, care nu solicita in plus fata de greutatea rucsacului (muntele se cucereste cu rabdare si intelepciune).
Luati-va rezerve de apa (izvoarele existente pe traseu pot fi inghetate sau acoperite de zapada).
Anuntati la cabana traseul pe care-l veti urma, pentru ca in cazul unui accident, echipa Salvamont sa poata interveni rapid.
Cazare: Cabana Bolboci: intre 50.000 - 100.000 lei/pers. pentru o noapte;
Padina: 40.000 - 50.000 lei/noapte;
Piatra Arsa: 80.000 lei/noapte.
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona