Reintoarcere la traditie
Articol
E un vechi obicei la romani ca primavara oamenii sa se imbrace in haine noi, cumparate dinainte. Asa ca nici noi nu puteam sa ne lasam mai prejos, si ne-am ingrijit sa pregatim revistei "Vacante & calatorii" o "imagine" mai proaspata, mai stralucitoare.
Nu ne-am oprit, insa, aici. Am introdus o rubrica noua - "Ghidul de vacanta" - si am lansat o invitatie in fascinantul univers al fotografiei, dorind sa raspundem prin aceasta solicitarilor dumneavoastra, cititorii nostri din tara si de peste hotare. Am plecat de la premisa ca turismul, perceput la nivel de calatorie, reprezinta cunoastere si socializare, si am incercat, folosind toate pirghiile comunicationale aflate la dispozitia noastra, sa descoperim impreuna cu dumneavoastra identitatea unei frumoase destinatii numite Romania. Nu ne-am propus atit realizarea unui brand national, lucru de care se ocupa autoritatile de resort, ci o reintoarcere la traditie, cu toate particularitatile ei regionale, ce pot face deliciul vacantelor noastre.
Semnale pozitive am primit cu generozitate. Multe ne-au parvenit de la strainii care ne-au vizitat meleagurile si s-au bucurat de darnicia mamei natura, traind alaturi de noi o adevarata poveste romaneasca. Unul dintre acestea, remis zilele trecute redactiei noastre, ne-a atras atentia intr-un mod aparte. Iata ce ne scrie profesorul Paolo Lorenzi din Verona (Italia): "Citesc revista voastra de cind a aparut si o consider cea mai buna revista de turism din Romania in acest moment. Cunosc bine toata Romania, am calatorit prin toata tara. Vara trecuta am organizat o excursie in Maramures, la manastirile din Bucovina, Sighisoara si Castelul Corvin din Hunedoara pentru un grup de persoane din Verona (...). Revista voastra o cumpar de fiecare data cind vin in Romania. Mi-a fost de mare ajutor pentru organizarea acestei excursii. Am folosit informatiile referitoare la bisericile din Maramures, manastirile din Bucovina, Cetatea Sighisoara si alte informatii despre cazare. (...)".
Mesajul profesorului Lorenzi, caruia ii multumim pentru cuvintele frumoase, este edificator - Romania reprezinta o destinatie bine cunoscuta in Europa. Seduce si fidelizeaza prin arhitectura spectaculoasa in care elementele arhaice se imbina armonios cu radacinile latine, prin portul popular inca viu si mai ales prin sarbatorile tinute dupa acelasi tipic ca la inceputuri.
De aceea, va invitam pe dumneavoastra, cititorii nostri fideli, sa ne ajutati sa ii promovam in continuare imaginea si sa ii consolidam identitatea, transformind-o treptat in destinatie favorita. Hainele ni le-am schimbat, acum e vremea sa pornim la drum!

Anne-Mary Nechita
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona