Interviu cu primarul municipiului Mangalia, Zamfir Iorgus
Articol
"Municipiul Mangalia s-a pregatit cum se cuvine pentru a-si primi cei dintii vizitatori"

Domnule primar, pentru ca am avut ocazia sa ne intilnim tocmai acum, in apropierea inceputului de sezon, profit de ocazie pentru a va intreba cum s-a pregatit Mangalia pentru a-si primi oaspetii. Si asta, cu atit mai mult cu cit 1 Mai coincide in acest an cu Sfintele Pasti?
Si la acest inceput de sezon estival Municipiul Mangalia s-a pregatit cum se cuvine pentru a-si primi cei dintii vizitatori, cu atit mai mult cu cit anul acesta 1 Mai coincide cu Sarbatorile de Pasti. In virtutea conceptului de dezvoltare a turismului religios si a turismului cultural, primaria Mangalia a pregatit pentru turistii care vor vizita Mangalia in aceasta perioada doua manifestari organizate in oras si statiuni: "Lumina de la Malul Marii"- a patra editie - si "Un Mai cel Mai" - manifestari ce vor marca deschiderea sezonului estival. Primii turisti sint asteptati sa ia Lumina de la malul marii pe plaja din Mangalia, dupa care sint invitati sa ia parte la numeroasele actiuni: spectacole, curse de masini, concursuri, ce vor avea loc in diferite locatii din Mangalia si statiuni.

Indiferent de locatie, in general turistii au doua mari probleme in ceea ce priveste statiunile: starea infrastructurii si a hotelurilor. Ca sa nu mai pomenim de servicii. Cum s-a pregatit Mangalia din acest punct de vedere pentru noul sezon?
In aceste zile, administratia locala, precum si toti agentii economici implicati in turism sint ocupati cu ultimele retusuri pentru ca totul sa fie pus la punct de 1 Mai. Astfel, se efectueaza lucrari de curatenie generala, la cele mai multe dintre hoteluri lucrarile de constructii si amenajari sint aproape de final, s-au terminat lucrarile de asfaltare a drumurilor din statiuni si a cailor de acces la acestea, se lucreaza in continuare la reabilitarea trotuarelor, iar transportul local se efectueaza in conditii excelente, pentru ca primii turisti ce vor sosi la Mangalia sa nu intimpine dificultati in a se deplasa in statiunile invecinate. Din pacate, agrementul este deficitar in momentul de fata in zona Mangalia. Administratia locala are deja citeva proiecte pentru dezvoltarea agrementului, si aici pot sa va mentionez: aparitia unui parc acvatic, dezvoltarea parcului de distractii de la Saturn, dezvoltarea Portului Turistic, programul de ecologizare si dezvoltare a agrementului pe lacurile din Neptun. Avem insa o serie de obiective turistice pe care dorim sa le punem in valoare prin includerea acestora intr-o serie de trasee turistice: cetatea Callatis, Muzeul de Arheologie "Callatis", Mormintul princiar, Herghelia Mangalia, Moscheea Esma Han Sultan si, nu in ultimul rind, pestera Movile, unica in lume, aflata la vest de orasul Mangalia, Pestera de la Limanu si Rezervatia naturala de la Hagieni.

Cu ce alte manifestari isi va intimpina Mangalia oaspetii in aceasta vara?
Primaria Mangalia are ambitii mari si pentru acest an - astfel, la Tirgul National de Turism a fost lansat programul "Alege Mangalia - visul de la malul marii", o prezentare unitara a ofertei turistice, precum si promovarea oportunitatilor si a potentialului de practicare a unui turism de inalta clasa cu specific romanesc. Campania lansata in anul 2003 cu promotia "Eu sint prietenul Mangaliei" va continua anul acesta in doua etape: intr-o prima etapa caravana va traversa in perioada 12 - 22 mai intreaga Europa, trecind prin localitatile Terracina, Gaeta, Brescia, Stuttgart, Bruxelles, Nurenberg, Viena, avind ca scop principal selectionarea viitoarelor participante ale concursului "Miss Diaspora", ce se va desfasura in cadrul Festivalului "Callatis 2005". De asemenea, se vor acorda carduri cu facilitati in toate orasele mentionate si, prin tragere la sorti, la fiecare spectacol se va acorda o vacanta gratuita pe litoralul Marii Negre.
A doua etapa a promotiei "Eu sint prietenul Mangaliei" se va desfasura in patru orase din Moldova. Pentru aceasta vara voi aminti ca manifestari culturale deja traditionalul Festival "Callatis", cu toate manifestarile adiacente, Simpozionul "Romanii de Pretutindeni", Miss Diaspora, Tirgul Estival de Carte, Gala Tinarului Actor "Hop", Festivalul International "Zile si Nopti de Literatura".
Optiuni
• Printeaza articol
• Oferte in acesta zona